Στο πένθος έχει βυθιστεί η πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης αλλά και η τοπική κοινωνία της Τρίπολης από όπου καταγόταν ο άτυχος φοιτητής που πνίγηκε πριν λίγες ημέρες στο Αγιοφάραγγο Κρήτης ενώ κολυμπούσε με την παρέα του.

Η σορός του άτυχου Γιώργου μεταφέρθηκε στην γενέτειρά του και σήμερα Δευτέρα θα τελεστεί η κηδεία του στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Καστρί Κυνουρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 23χρονος φοιτητής, που βρισκόταν στην Κρήτη καθώς σπούδαζε στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, πήγε μαζί με την παρέα του για μπάνιο στο Αγιοφάραγγο νότια του νομού Ηρακλείου.

Ωστόσο, τα ρεύματα ήταν ισχυρά και παρέσυραν τον 23χρονο με τους φίλους του να τον βλέπουν να παλεύει με τα κύματα χωρίς να μπορούν να τον βοηθήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές με σκάφος του λιμενικού να συνδράμει στην διασωσή του ωστόσο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο όπου βρισκόταν ο άτυχος φοιτητής.

Τελικά, οι λουόμενοι αλλά και κλιμάκιο της πυροσβεστικής κατάφεραν και τον έβγαλαν.

Στο σημείο βρέθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες όμως να μην μπορούν να του προσφέρουν κάποια βοήθεια καθώς είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης