Συναγερμός σήμανε στη Λιμενική Αρχή Μυκόνου ύστερα από την είδηση ότι παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στο ρυμουλκό «ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ», στο οποίο επέβαιναν τέσσερα μέλη πληρώματος, έξω από το νέο λιμάνι του νησιού.

Άμεσα προς παροχή βοήθειας έσπευσε το ρυμουλκό «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ Χ», οδηγώντας το σκάφος με ασφάλεια σε σημείο της προβλήτας του λιμανιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ασφαλή πρόσδεση του «ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ», ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου από τον Κυβερνήτη ότι κατά την διάρκεια χειρισμών απόπλου του από τον νέο λιμένα παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στο μεταβλητό σύστημα μετάδοσης κίνησης με αποτέλεσμα να προσκρούσει με την αριστερή πλευρά του πάνω στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Highspeed 5».

Μετά από έλεγχο του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπιστώθηκε βλάβη στο μεταβλητό σύστημα μετάδοσης κίνησης, λοιπές εκδορές καθώς και θραύση κιγκλιδωμάτων στο ρυμουλκό, ενώ στο «Highspeed 5» διαπιστώθηκε σχισμή στην αριστερή πλώρα πλευρά, μήκους 57 εκατοστών και πλάτους τεσσάρων χιλιοστών και σε ύψος ενός μέτρου περίπου από την ίσαλο γραμμή.

Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μύκονο για Τήνο – Σύρο – Πειραιά και οι 102 επιβάτες, που θα επιβιβάζονταν σε αυτό, προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με το «Highspeed 4».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το περιστατικό της πρόσκρουσης δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης