Εν αναμονή της απάντησης από την World Record Guinness βρίσκεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών καθώς πέρυσι παρασκευάστηκε τυρί βάρους 1.054 κιλών το οποίο αξίζει να καταχωρηθεί ως το μεγαλύτερο τυρί του κόσμου που παρασκευάστηκε από πρόβειο γάλα.

Και φέτος ωστόσο, παρασκευάστηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωνιανών στα πλαίσια της καθιερωμένης Γιορτής Βοσκού και Τυριού στο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μυλοποτάμου τυρί που ζύγιζε έναν τόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τυρί τοποθετήθηκε προς το παρόν σε ειδικό θάλαμο στα Ζωνιανά για να ωριμάσει και θα παρουσιαστεί στην 5η Γιορτή Βοσκού και Τυριού την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου.

Φέτος μάλιστα στην πρωτοβουλία του ο πολιτιστικός σύλλογος συμπεριέλαβε και την παρασκευή 200 μυζηθρών, τις οποίες διένειμαν δωρεάν στους τροφίμους του Κ.Α.Π.Η Περάματο σε συνεργασία με την Μητρόπολη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου στα συσσίτια του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης της πόλης Ρεθύμνου, στα συσσίτια της Μικρής Παναγίας του Ρεθύμνου, ενώ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και τον Ερυθρό Σταυρό διανεμήθηκαν 90 μυζήθρες σε άπορες οικογένειας του Ρεθύμνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης