Την περιοχή που βρίσκεται σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από το σημείο που πάρκαρε για τελευταία φορά το αυτοκίνητό της, στην περιοχή Κριός του Νομού Χανίων, χτενίζουν τα σωστικά συνεργεία για να εντοπίσουν τα ίχνη της 29χρονης Γαλλίδας νοσοκόμας Βιολέτ Γκιγκανό, η οποία αγνοείται από τις 24 Ιουνίου.

Έχουν περάσει τρία εικοσιτετράωρα από την ημέρα που ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει στην πατρίδα της και μία εβδομάδα από την τελευταία φορά που η νεαρή Γαλλίδα επικοινώνησε με την οικογένειά της. Σε αυτό το διάστημα η 29χρονη δεν επέστρεψε ούτε στο ξενοδοχείο της στην Παλαιοχώρα για να πάρει τις αποσκευές της και να κάνει check out. Πλέον οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς να αποκλείουν την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας σε βάρος της.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 21 Ιουνίου, όταν προσγειώθηκε στην Κρήτη, έως και τρεις μέρες αργότερα που εξαφανίστηκε, οι κινήσεις της Βιολέτ Γκιγκανό ήταν γνωστές, αφού έκανε συχνές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνούσε σε καθημερινή βάση με τους δικούς της.

Το μυστήριο ξεκινά από τo μεσημέρι της 24ης Ιουνίου, όταν ανέβασε στα social media την τελευταία φωτογραφία από το Ελαφονήσι, όπου έφτασε μετά από πεζοπορία τριών ωρών. Έπειτα τα ίχνη της χάθηκαν. Η κινητοποίηση των αρχών έγινε στις 29 Ιουνίου και αφού η Βιολέτ δεν είχε επιστρέψει στη Ναντ. Πολύ γρήγορα εντοπίστηκε το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει και ήταν ακόμη παρκαρισμένο στον Κριό. Σε αυτό βρέθηκαν GPS και μία βαλίτσα με προσωπικά αντικείμενά της. Επίσης εντοπίστηκε ένα γυναικείο smart watch, το οποίο πιθανόν ήταν δικό της. Το «έξυπνο ρολόι» παραδόθηκε στον ναυαγοσώστη για να εξαφανιστεί στη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Γαλλίδα αναζητούν η Πυροσβεστική, σκάφος του Λιμενικού από την Παλαιόχωρα, τέσσερις ομάδες εθελοντών, o Ερυθρός Σταυρός, η αστυνομία, ενώ χρησιμοποιούνται drones αλλά και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος. Επίσης αστυνομικό ελικόπτερο «χτενίζει» την περιοχή και κυρίως την περιοχή την οποία διασχίζει το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4.

Missing alert για την εξαφάνιση της Βιολέτ Γκιγκανό έχει εκδώσει και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης