Στον επιβατικό σταθμό Θεσσαλονίκης «αναμένουν» από χθες τα βαγόνια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά ασθενών με Covid-19 σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, για τέσσερα βαγόνια τύπου «πούλμαν», ένα βαγόνι- κυλικείο και ένα βαγόνι –κουπέ, ενώ στη μάχη κατά του κορωνοϊού, αναμένεται να «επιστρατευτούν» φορεία – κάψουλες για την διακομιδή των ασθενών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα βαγόνια υπάρχουν θέσεις καθήμενων, όπως ακριβώς ένα λεωφορείο, ωστόσο από τους διαδρόμους θα μπορούσε να περάσει φορείο. Τα καθίσματα θα αφαιρεθούν με την εισαγωγή ασθενών μέσα στα βαγόνια- πούλμαν. Με τις αναγκαίες διαμορφώσεις που θα γίνουν, θα μπορέσουν να τοποθετηθούν 30-40 φορεία με ασθενείς. Στο βαγόνι κουπέ πιθανότατα θα ανεβούν οι υγειονομικοί που θα τους συνοδεύουν.

Σχετικά με τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί από υγειονομικούς, για το εάν και κατά πόσο είναι κατάλληλος αυτός ο τρόπος μεταφοράς ασθενών με covid, αντί της αεροδιακομιδής, τονίσθηκε ότι από τη στιγμή που οι ασθενείς θα βρίσκονται στις ειδικές αυτές κάψουλες, μάλλον δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Όπως και να έχει, ο Σιδηρόδρομος είναι σε ετοιμότητα για να συμβάλλει στη διαχείριση της πολύ δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα συνολικά, αλλά οι αποφάσεις για τη διακομιδή ασθενών με το τραίνο θα ληφθούν από τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης