Στη σύλληψη Έλληνα αστυνομικού προχώρησαν, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της γειτονικής, οι τουρκικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιφύλακας είχε μεταβεί χθες από τους Κήπους Έβρου για εκδρομή με την σύντροφο του στην Αδριανούπολη. 

Όταν τον αναζήτησαν σήμερα από την υπηρεσία του, έγινε γνωστό ότι ο αστυνομικός Μανώλης Βαλασούδης, ο οποίος υπηρετεί στην Αλεξανδρούπολη, συνελήφθη στην Τουρκία. Μαζί του συνελήφθη και η γυναίκα που τον συνόδευε, η οποία είναι από τις Φέρες. Ο αρχιφύλακας είχε ανοικτό GPS και φέρεται να κινείτο σε απαγορευμένη περιοχή της μεθορίου κοντά στο ποτάμι. Σήμερα παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας αστυνομικός που συνελήφθη

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από το οικογενειακό του περιβάλλον, ο αρχιφύλακας κρατείται για τελωνειακές παραβάσεις. Η Ελλάδα έχει ζητήσει μέσω του σημείου επαφής στο «Καπιτάν Αντρέεβο» επίσημη ενημέρωση από Τουρκία, η οποία εκκρεμεί.

Ο Έλληνας αστυνομικός με τη σύντροφο του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ελληνική Αστυνομία «μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση 50 μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής. Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης