Ο πίνακας στον οποίον καταγράφονται τα ποσοστά εμβολιασμού σε όλη την Ελλάδα δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από την έκτακτη σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής των 13 περιφερειών της χώρας. 

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκεται στην πρώτη θέση πανελλαδικά καταγράφοντας, με 47%, το υψηλότερο ποσοστό κατοίκων που έχουν πλήρως εμβολιαστεί. Ακολουθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου έχει εμβολιαστεί πλήρως το 44% του πληθυσμού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μικρότερο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων καταγράφεται στη Στερεά Ελλάδα, όπου έχει πλήρως εμβολιαστεί μόνο το 31% του πληθυσμού, ενώ οριακά μεγαλύτερο είναι το ποσοστό στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο, τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

«Είναι σημαντικό να επιμείνουμε στην καλύτερη εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, αλλά ταυτόχρονα να επιταχύνουμε και τους εμβολιασμούς σε εκείνες τις περιοχές που έχουν χαμηλότερο μερίδιο του εθνικού μέσου όρου. Υπάρχουν, δυστυχώς, αρκετές τέτοιες περιοχές και θα χρειαστούμε τη βοήθεια, την πιο ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μπορέσουμε να πάμε στο επίπεδο της μικροκλίμακας του κάθε Δήμου, ώστε να εντοπίσουμε ανεμβολίαστους συμπολίτες μας οι οποίοι θα μπορούσαν με την κατάλληλη επιχειρηματολογία να εμβολιαστούν» είπε ο πρωθυπουργός.

Δείτε τον πίνακα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης