Τα Παιδικά Χωριά SOS, ως φορέας παιδικής προστασίας, μετά την ανακοίνωση για την εγκατάλειψη βρέφους στην είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή της Ν. Ιωνίας, εκφράζουν τη λύπη και τον βαθύ προβληματισμό τους για αυτό το ακραίο φαινόμενο και συγχρόνως τη διαθεσιμότητα να αναλάβουν τη φροντίδα και φιλοξενία του βρέφους στον Ξενώνα Βρεφών SOS που λειτουργούν στο αναρρωτήριο Πεντέλης. 

«Έχουμε πολύ μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτή την κοινωνική ανάγκη, και πραγματικά μας λυπεί που διαπιστώνουμε ότι συνεχίζουν να εμφανίζονται περιστατικά εγκατάλειψης βρεφών, και μάλιστα με τρόπο που παραπέμπει σε παλαιότερες δεκαετίες. Τα Παιδικά Χωριά SOS, μέσα από τα προγράμματα που λειτουργούμε, μπορούμε να ανταποκριθούμε ακόμη και σε αυτές τις ακραίες καταστάσεις, οι οποίες ευχόμαστε να εκλείψουν», ανέφερε ο Γ. Πρωτόπαπας, γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Ξενώνας Βρεφών SOS υποδέχεται βρέφη από όλα τα δημόσια μαιευτήρια και νοσοκομεία της χώρας, με στόχο η παραμονή τους στον ειδικά διαμορφωμένο και φιλόξενο χώρο στο αναρρωτήριο Πεντέλης, να καταφέρει να επουλώσει το τραύμα της εγκατάλειψης ή παραμέλησης, υποστηρίζοντας παράλληλα την αναδοχή αυτών των βρεφών σε συνεργασία με τους δημόσιους φορείς», αναφέρει σχετική ανακοίνωση. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης