«Παράθυρα» αλλά και διάτρητα σημεία έχουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού που εφαρμόζονται από σήμερα και αφορούν στα ταξίδια.

Ειδικότερα, ένα από τα κύρια σημεία που παρουσιάζει πρόβλημα είναι η παράμετρος που σχετίζεται με τους ανήλικους 12-17 ετών, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να επιβιβαστούν σε πλοία κάνοντας ακόμα και self test. Όπως είναι γνωστό, τα self tests αφενός δεν είναι 100% ακριβή, αφετέρου δίνουν τη δυνατότητα σε μπαγαπόντηδες να ισχυριστούν ψευδώς πως έχουν ελεγχθεί καθώς δεν απαιτείται κάποια απόδειξη για αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν, λοιπόν, λάβουμε υπόψη μας ότι οι ανήλικοι ασυμπτωματικοί είναι οι κύριοι φορείς του ιού, πώς προστατεύεις τους επιβάτες ενός πλοίου όταν, προκειμένου να μην ξοδευτούν, οι γονείς τους δηλώνουν πως έκαναν self test χωρίς να έχουν κάνει;

Οι αρμόδιοι φορείς, με τους οποίους επικοινώνησε το zougla.gr, απαντούν πως είναι θέμα υπευθυνότητας των γονιών και κοινωνικής ευθύνης. Δηλαδή η αποτελεσματικότητα των μέτρων επαφίεται στην καλή προαίρεση και την ειλικρίνεια των παιδιών και των γονέων τους. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Παράλληλα, ακόμα ένα προβληματικό σημείο είναι αυτό που ορίζει πως οι εμβολιασμένοι μπορούν να επιβιβάζονται σε πλοία με το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς τη διενέργεια μοριακού ή rapid test. Το γεγονός όμως πως κάποιος είναι εμβολιασμένος δεν σημαίνει πως δεν φέρει ιικό φορτίο. Ως εκ τούτου θα ήταν πολύ πιο ασφαλές αν και οι εμβολιασμένοι υποβάλλονταν σε διαδικασία ελέγχου πριν από το ταξίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης