Με… μίνι lockdown φλερτάρουν οκτώ τουριστικές περιοχές οι οποίες εμφανίζουν τις τελευταίες ημέρες αύξηση στα περιστατικά Covid, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για επιστροφή της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε νησιά, όπως η Μύκονος και η Ίος.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη Μύκονο και στην Ίο, υπενθυμίζοντας ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν τη λήψη περιοριστικών μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων και των κανόνων λειτουργίας, ειδικά σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, στις περιοχές αυτές «θα συνεχιστούν οι έλεγχοι με εντατικότατους ρυθμούς και με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών».

Τα νησιά που «φλερτάρουν» με lockdown

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε την ανησυχία για την επιδημιολογική εικόνα συγκεκριμένων νησιών.

Αυτά είναι η Ζάκυνθος, η Τήνος, η Λευκάδα, η Σαντορίνη, η Πάρος και η Ρόδος

Στις εν λόγω περιοχές παρατηρείται «έντονη αύξηση επιδημιολογικού φορτίου με σταθερά αυξητικές τάσεις να καταγράφονται το τελευταίο 10ήμερο».

Αφού έκανε έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς διαμήνυσε πως «κάθε περαιτέρω επιβάρυνση ή διασπορά θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην ανάγκη για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας».

Εξάλλου το μεγαλύτερο ποσοστό θετικότητας καταγράφεται σε: Πάρο (5,5%), Μύκονο (4,7%), Τήνο (4,2%) και Ρέθυμνο (3,6).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης