Ανυπόφορη και άκρως επικίνδυνη είναι η κατάσταση στα βόρεια προάστια και τη βορειοανατολική Αττική, όπου έχουν συσσωρευτεί στοίβες από ξερόκλαδα και ξερά χόρτα.

Έντονο είναι το πρόβλημα στον Δήμο Κηφισιάς, καθώς, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και στα βίντεο που κατέγραψε ο φακός του zougla.gr, είναι πολλές οι οδοί όπου υπάρχουν συγκεντρωμένα υλικά τα οποία, σε μία ενδεχόμενη πυρκαγιά, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τραγωδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως λένε οι κάτοικοι, η κατάσταση είναι αφόρητη, ενώ υφίσταται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ειδικά μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Δείτε ενδεικτικά την κατάσταση που επικρατεί στις οδούς Πλουτάρχου, Μήλου, Αγίων Σαράντα και Ήβης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση του δημάρχου Κηφισιάς

To zougla.gr απευθύνθηκε στον δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, ο οποίος μέσω της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας έκανε έκκληση προς τους πολίτες της Κηφισιάς όσον αφορά στην απόθεση των κηπαίων απορριμμάτων (φύλλα, ξερά άνθη, υπολείμματα καθαρισμού κήπων, γκαζόν, κλαδιά από δέντρα κα. ) Όπως αναφέρει ο δήμαρχος, οι πολίτες πριν πετάξουν τα συγκεκριμένα απορρίμματα θα πρέπει να ενημερώνουν τον Δήμο για να μπορεί να υπάρχει ένας προγραμματισμός όσον αφορά τη διαδρομή των δημοτικών συνεργείων για την αποκομιδή έτσι ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία «μικρών χωματερών» στους δρόμους της πόλης. Παράλληλα ο κος Θωμάκος προτρέπει τους πολίτες που μπορούν, να χρησιμοποιήσουν κάποιον ιδιωτικό κάδο προκειμένου να πετούν μέσα τα απορρίμματα αυτά. Τέλος λόγω της αντιπυρικής περιόδου, υπενθυμίζει πως θα πρέπει οι πολίτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο δήμαρχος στο zougla.gr:

 

Επίσης έστειλε στο zougla.gr συγκεκριμένα τηλέφωνα όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο προκειμένου να προγραμματίζεται το πότε θα περάσουν τα συνεργεία για να μαζέψουν τα κηπαία απορρίμματα:

Ανέφερε ακόμα πως ο Δήμος ήδη έχει προχωρήσει σε καθαρισμό πολλών δρόμων και κάνει προσπάθειες προκειμένου  να αποφεύγονται να δημιουργούνται χωματερές. Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνονται τα συνεργεία του Δήμου που έχουν μαζέψει απορρίμματα και τα εναποθέτουν σε συγκεκριμένο σημείο όπου υπάρχουν ειδικά μηχανήματα διαχείρισης:

Δείτε φωτογραφίες από δρόμους της Κηφισιάς:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης