Στις 17 Ιανουαρίου ξεκινά η εκπαίδευση των αστυνομικών που θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκος ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νικόλαο Παπαϊωάννου.

Η εκπαίδευση των 400 αστυνομικών θα έχει διάρκεια τέσσερις μήνες και θα αφορά τα άτομα που έχουν ήδη προσληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία για να στελεχώσουν τις ΟΠΠΙ. Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι αν η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι έτοιμη, κυρίως υλικοτεχνικά, να υποστηρίξει τις Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. «Στο σύνολο της, η Ελληνική Αστυνομία είναι στη διάθεση της πανεπιστημιακής κοινότητας συνεχώς, συμβάλλοντας στην υλοποίηση των σχεδίων ασφαλείας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Και αυτά τα σχέδια περιλαμβάνουν τις Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, όπου αυτό κριθεί σκόπιμο» επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρύτανης του ΑΠΘ ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στην εκκένωση ύστερα από 34 χρόνια ενός χώρου του πανεπιστημίου ο οποίος θα γίνει βιβλιοθήκη για φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές. «Συζήτησα με τον Υπουργό την ενίσχυση της συνεργασίας μας, η οποία εδράζεται στη λογική της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, της ελεύθερης συζήτησης μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου γνωρίζοντας ότι η βία και η οποιαδήποτε πράξη που σχετίζεται με φθορά δημόσιας περιουσίας είναι κάτι που δεν είναι επιτρεπτό».       

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης