Αναγνώστης της «Ζούγκλας» καταγγέλλει τις άσχημες και ανθυγιεινές συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο του 3ου Δημοτικού Παιανίας. 

Σύμφωνα με την καταγγελία οι μαθητές κάνουν μάθημα σε κοντέινερ παρόλες τις εκκλήσεις των γονέων για καλύτερο και πιο υγιές σχολικό περιβάλλον. Ο αναγνώστης αναφέρει πως επανειλημμένα οι γονείς έχουν απαιτήσει «τα παιδιά να είναι υγιή και όχι να κυκλοφορούμε στους πνευμονολόγους. Θέλουμε αίθουσες όπου τα παιδιά να αγαπούν το σχολείο και όχι να απαξιώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Η ζωή των παιδιών μας δεν θα επιτρέψουμε να περιοριστεί σε ανήλιαγα κουτιά των 36 τ.μ.». Το εν λόγω σχολείο βρίσκεται στην Πάροδο Ιωάννου Ζαχαρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία:

«Ξεκίνησε ως εξαθέσιο σχολείο. Πριν 11 χρόνια προστέθηκαν δύο κοντέινερ και έγινε οκταθέσιο. Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί παιδιά της Ά Δημοτικού, όπου ακριβώς επειδή τα συγκεκριμένα τμήματα είναι ολιγάριθμα, είναι καταδικασμένα τα παιδιά να ολοκληρώσουν το Δημοτικό στις εν λόγω αίθουσες οι οποίες είναι εξαιρετικά μικρές. Τα τελευταία 5 χρόνια γίνονται διαρκείς οχλήσεις στη δημοτική αρχή για την αντικατάσταση τους, λόγω της άσχημης ατμόσφαιρας, υγρασίας, μούχλας, δυσκολίας τέλεσης του εκπαιδευτικού έργου τις βροχερές ιδιαίτερα ημέρες όπου δεν ακούγεται ο δάσκαλος.

Κάνουμε σαφές ότι οι κοντέινερ αίθουσες (Isobox) είναι αίθουσες χαμηλών προδιαγραφών, που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εγγυηθούν την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών μας. Πριν μερικά χρόνια είχαμε παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της υγρασίας και της μούχλας. Πρόσφατα, έταξαν στους γονείς 2 οικίσκους- προκάτ για την επόμενη χρονιά, μόλις ολοκληρωθούν και οι εργασίες αποκατάστασης του Γυμνασίου του Δήμου.

Οι οικίσκοι όμως που έφτασαν στο Γυμνάσιο είναι και αυτοί κοντέινερ ενώ και η δημοτική αρχή είχε κάνει σαφές ότι δεν θα φέρει κοντέινερ ξανά και ο Σύλλογος Γονέων είχε κάνει σαφές σε όλους τους τόνους ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ. Θέλουμε τα παιδιά μας να να είναι υγιή και όχι να κυκλοφορούμε στους πνευμονολόγους. Θέλουμε αίθουσες όπου τα παιδιά να αγαπούν το σχολείο και όχι να απαξιώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Η ζωή των παιδιών μας δεν θα επιτρέψουμε να περιοριστεί σε ανήλιαγα κουτιά των 36 τ.μ.».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης