Τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας άμεσα ζητούν με κοινή επιστολή τους προς τους πολιτικούς αρχηγούς η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, η Γενική Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Στην επιστολή τους, οι παραπάνω φορείς τονίζουν ότι η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες «δεν αποτελεί λύση στο αδιέξοδο», καθώς το μόνο που θα επιτύχει είναι «να παραταθεί η ακυβερνησία για τουλάχιστον ένα μήνα, εξανεμίζοντας ακόμα και τις τελευταίες ελπίδες σωτηρίας της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τονίζουν επίσης ότι τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα και ότι η Ελλάδα «χρειάζεται κυβέρνηση εδώ και τώρα», αφού τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό «είναι άκρως δυσοίωνα για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας».

Οι διοικήσεις των έξι φορέων απευθύνουν μάλιστα έκκληση «σε όλες τις φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ιστορικής τους ευθύνης» και ζητούν να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση συνεργασίας, με αποστολή να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και να διαπραγματευθεί τη βελτίωση των όρων του μνημονίου.

«Η Ευρώπη και το κοινό νόμισμα είναι σήμερα η μοναδική επιλογή, αν θέλουμε να διατηρήσουμε την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα μας και να προστατέψουμε την εθνική μας κυριαρχία. Κάθε άλλος δρόμος οδηγεί με βεβαιότητα στην καταστροφή», προειδοποιούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης