«Στόχος οι Πανελλαδικές εξετάσεις να πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020, 12:00
«Στόχος οι Πανελλαδικές εξετάσεις να πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο»

«Θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθύνουν για το πώς θα μπορεί να επανέλθει σε μια νέα πραγματικότητα», είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η ίδια ανέφερε ότι σύντομα θα ξεκαθαριστεί το θέμα της λειτουργίας των σχολείων πανελλαδικά προκειμένου να γνωρίζουν και οι γονείς και τα παιδιά που αγωνιούν.

«Θα προσέχουμε πολύ περισσότερο. Η νέα πραγματικότητα θα εφαρμοστεί σε όλες τις εκφάνσεις. Από το πώς πηγαίνουμε για ψώνια μέχρι το πώς πηγαίνουμε στο σχολείο. Θα είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί», επεσήμανε η κυρία Κεραμέως.

Σχετικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η υπουργός ανέφερε ότι βασική επιδίωξη του υπουργείου είναι να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες. «Οι Πανελλαδικές είναι βασική μας προτεραιότητα, όπως και οι μαθητές της Γ' Λυκείου που έχουν μια δοκιμασία μπροστά τους. Επιδίωξη είναι οι εξετάσεις να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση τόσο με το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και με τους ειδικούς και εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές. «Το προσεχές διάστημα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων», είπε η υπουργός.

Οσον αφορά τα πανεπιστήμια, υπογράμμισε ότι «η αποστάσεως εκπαίδευση έχει συγκλονιστικά αποτελέσματα», καθώς οι φοιτητές συμμετέχουν περισσότερο στις παραδόσεις μαθημάτων. Πάντως ξεκαθάρισε όσον αφορά την εξεταστική στα πανεπιστήμια ότι «κανένα ακαδημαϊκό εξάμηνο δεν θα χαθεί». Μάλιστα τόνισε ότι το 96% των προπτυχιακών μαθημάτων γίνονται εξ αποστάσεως.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020, 12:00