Σύμφωνα με το αμερικανικό travel.usnews που οργανώνει την ψηφοφορία και που τη χαρακτηρίζει ως το νησί που συνδυάζει τα πάντα, η Κρήτη συγκαταλέγεται μεταξύ των 20 ωραιότερων τουριστικών προορισμών του κόσμου. Για την ακρίβεια, φιγουράρει στη 16η θέση, μία θέση κάτω από την 15η Πράγα και μία θέση πάνω από το 17ο Μαϊάμι.

Μάλιστα, το ταξιδιωτικό site την προτείνει για τη σχετική ψηφοφορία ανάδειξης του καλύτερου προορισμού. Η Κρήτη χαρακτηρίζεται ως το νησί που έχει τα πάντα: από κοσμοπολίτικη ζωή μέχρι καταπληκτικές παραλίες, υψηλά βουνά και φαράγγια. Μια περιοχή όπου δεν πρόκειται κανένας να πλήξει, παρότι είναι νησί!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν θα έπρεπε να διαλέξετε ένα νησί για να επισκεφθείτε στην Ελλάδα, είναι εύκολο να σκεφθείτε την Κρήτη. Η ποικιλία στο τοπίο του περιλαμβάνει τα πάντα, από αρχαία μνημεία μέχρι πανέμορφες παραλίες. Επίσης, μπορείτε να περάσετε την ημέρα κάνοντας τα πάντα, από ψώνια στον Άγιο Νικόλαο μέχρι πεζοπορία στο Φαράγγι της Σαμαριάς» αναφέρει στην εισαγωγική του παράγραφο για το νησί.

Σημειώνεται πως ο καθένας μπορεί να μπει και να ψηφίσει την Κρήτη, ενώ προτείνονται και άλλα μέρη, όπως το… Παρίσι, η Μπαρτσελόνα, η Νέα Υόρκη, το Μόντρεαλ, η Ζυρίχη, το Βανκούβερ, η Ουάσιγκτον, οι Μπαχάμες, οι Παρθένοι Νήσοι και άλλοι κολοσσοί του παγκόσμιου τουρισμού!

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά, με πληροφορίες από το cretalive.gr και το travel.usnews.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης