Η σύλληψη του 48χρονου δασκάλου και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών την περασμένη Παρασκευή σε περιοχή των νοτίων προαστίων με την κατηγορία της παρενόχλησης τριών κοριτσιών κάτω των 10 ετών προκάλεσε ανησυχία στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανηλίκων. Όχι μόνο γιατί πληθαίνουν οι καταγγελίες για τέτοιου είδους πράξεις, αλλά γιατί ο συγκεκριμένος συλληφθέντας σόκαρε με τις απαντήσεις του ακόμα και τους αστυνομικούς…

Κατά την ανάκρισή του από τις Αρχές, ο ίδιος παραδέχτηκε τις πράξεις του, αφού οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους τα μηνύματα, άσεμνου περιεχομένου, που ο ίδιος έστελνε σε τρία μικρά κορίτσια. «Το έκανα για τη διαπαιδαγώγησή τους» ανέφερε στην κατάθεσή του σοκάροντας ακόμα και τους αξιωματικούς του Τμήματος Ανηλίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας στην Ευελπίδων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει η αστυνομία, ο δάσκαλος τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως «έβαλε» στο μάτι τα τρία μικρά κορίτσια του δημοτικού σχολείου. Δεν έμεινε μόνο στα λόγια, αλλά επέλεξε να στέλνει μηνύματα σε Viber, Messenger και Skype παρενοχλώντας τα κορίτσια. Μάλιστα ήταν τόσα τα άσεμνα μηνύματα, γεγονός που δείχνει ότι ήταν βέβαιος πως δεν θα αποκαλυφθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι ο 48χρονος δάσκαλος «βομβάρδιζε» με μηνύματα τα κορίτσια σε καθημερινή βάση, αδιαφορώντας για την ψυχολογική κατάσταση που δημιουργούσε στα μικρά παιδιά. Τους ασκούσε πίεση στα παιδιά να βρεθούν σε άλλο χώρο εκτός του δημοτικού σχολείου και τους έλεγε πως τις είχε ξεχωρίσει από όλα τα άλλα παιδιά της τάξης.

Ωστόσο οι γονείς των τριών κοριτσιών αντιλήφθηκαν ότι κάτι συνέβαινε μέχρι που διάβασαν και τα μηνύματα του δασκάλου. Αμέσως κατέφυγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και από εκεί στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Στη συνέχεια σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Ο 48χρονος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων, καθώς είναι εκπαιδευτικός και τα θύματά του μαθήτριες. Επίσης για προσέγγιση μέσω διαδικτύου για την τέλεση γενετήσιων πράξεων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Έφοδος στο σπίτι

Μετά τη σύλληψή του, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του 48χρονου, εκεί όπου μένει με την ανήλικη κόρη του και τον ανήλικο γιο του. Επίσης έχουν κατασχεθεί όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές, ένα κινητό τηλέφωνο, υπολογιστές και tablet, προκειμένου να σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ψηφιακή ανάλυση. Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν ο 48χρονος έχει παρενοχλήσει και άλλες μαθήτριές του στο παρελθόν, οι οποίες από φόβο δεν ομολόγησαν τη δράση του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης