Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν το απόγευμα οι τρεις κατηγορούμενοι για τη φονική επίθεση εναντίον του 25χρονου φοιτητή, στου Φιλοπάππου.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν στην σύλληψη δύο Πακιστανών (ηλικίας 17 και 26 ετών) και ενός Ιρακινού (ηλικίας 25 ετών) ως μέλη συμμορίας ληστών οι οποίοι ομολόγησαν την αποτρόπαια πράξη τους στις 15 Αυγούστου που κατέληξε στον θάνατο του άτυχου Νίκου Μουστάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για σεσημασμένους, ο ένας εκ των οποίων, παραδέχθηκε ότι επιτέθηκαν με ένα μαχαίρι και ένα σπασμένο μπουκάλι στον νεαρό για να τον ληστέψουν, όμως ισχυρίζεται ότι αυτός παραπάτησε και έπεσε κατά λάθος στον γκρεμό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αστυνομικοί τους εντόπισαν από δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν σε πλαστική σακούλα, από πληροφορίες που κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν, αλλά και από κλήσεις κινητών τηλεφώνων που κατάφεραν να εντοπίσουνΣύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αστυνομικοί τους εντόπισαν από δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν σε πλαστική σακούλα, από πληροφορίες που κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν, αλλά και από κλήσεις κινητών τηλεφώνων που κατάφεραν να εντοπίσουν.

Οι δύο Πακιστανοί τρομαγμένοι από την έκταση που έλαβε η υπόθεση προσπάθησαν να διαφύγουν από τη χώρα, καταφεύγοντας αρχικά στη Θήβα, στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη και κατέληξαν στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης όπου και συνελήφθησαν. Ενώ ο Ιρακινός εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις δράστες είχαν προσαχθεί από νωρίς το βράδυ στην Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής όπου εξετάστηκαν ως βασικοί ύποπτοι για την υπόθεση.

Τους τρεις δράστες τους είχε ήδη ταυτοποιήσει και καταζητούσε από νωρίς η αστυνομία. Αρχικά η πορτογαλίδα φίλη του θύματος δεν είχε αναγνωρίσει τον δράστη στις φωτογραφίες που της υποδείχθηκαν από παλιότερες προσαγωγές του. Όταν όμως εντοπίσθηκε στην Αθήνα και προσήχθη -το βράδυ της Πέμπτης- στην ΓΑΔΑ τον αναγνώρισε μετά βεβαιότητας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν θέμα χρόνου η σύλληψη τους, παρά το ότι είχαν εξαφανιστεί από τα σπίτια που διέμεναν στην Αθήνα.
Η εκτίμηση της αστυνομίας, ήταν ότι οι τρεις αλλοδαποί θα προσπαθήσουν να διαφύγουν στο εξωτερικό, και για αυτό είχαν ληφθεί ιδιαίτερα μέτρα σε όλα τα σημεία εξόδου από τη χώρα.

Οι δράστες, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι μέλη μιας από τις συμμορίες των Πακιστανών που δρουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ σημειώνεται ότι απενεργοποίησαν τα κινητά τηλέφωνά τους αμέσως μετά το θάνατο του 25χρονου φοιτητή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης