Με απολογισμό εκτεταμένα επεισόδια, φθορές, δύο μισάωρες διακοπές και 17 συλλήψεις ολοκληρώθηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος, που διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος του μεγάλου αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ, που βρήκε νικητές τους «πράσινους», οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν στις συγκεκριμένες συλλήψεις για διάπραξη διαφόρων αδικημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απλής σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, βίας κατά υπαλλήλων, εξύβρισης, απείθειας, και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και περί αντιμετώπισης βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις. Το έτος γέννησής τους κυμαίνεται από το 1981 έως το 2007, με τον νεαρότερο δηλαδή που συνελήφθη να είναι 15 ετών

Αφού διενεργήθηκαν έλεγχοι, βρέθηκαν στην κατοχή τους και στη συνέχεια κατασχέθηκαν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • 18  βεγγαλικά
  • 12 ναυτικές φωτοβολίδες
  • 10 καπνογόνα
  • 10 βεγγαλικά με φιτίλι
  • 2 πυρσοί

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Από την αξιοποίηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού, ταυτοποιήθηκαν και άλλα άτομα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για άλλους συμμετέχοντες στα επεισόδια, τόσο εντός όσο και εκτός του Σταδίου. Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει οι κάμερες ασφαλείας του γηπέδου, μέσω των οποίων ενδέχεται να προκύψει περισσότερο υλικό. Έχουν καταμετρηθεί 145 λεωφορεία, 100 βανάκια και περισσότερα από 800 ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα με οπαδούς που κατέφθασαν στο ΟΑΚΑ για τον τελικό Κυπέλλου.

Τι αναφέρουν για τα επεισόδια πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικές πηγές τόνισαν ότι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. είχε ξεκινήσει αρκετές μέρες πριν τη διεξαγωγή αγώνα. Είχε ενεργοποιήσει το δίκτυο πληροφοριών της και είχε χαρτογραφήσει τις παράνομες δραστηριότητες των οργανωμένων οπαδών.

Σύμφωνα με έμπιστες πηγές, υπήρχε έντονη κινητικότητα έξω από τους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών, όπου διοργανώθηκαν πορείες με αυτοκίνητα και μηχανάκια με σκοπό να βρουν οπαδούς αντίπαλων ομάδων για να εμπλακούν. Η Αστυνομία έκανε μεγάλη προσπάθεια για να αποτρέψει αυτά τα «ραντεβού θανάτου» και «δεν είναι τυχαίο που δεν είχαμε εμπλοκές», σημείωσαν χαρακτηριστικά οι πηγές.

Παράλληλα, τονίζουν πως κερδήθηκε το στοίχημα της ασφαλούς μετακίνησης των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Περίπου 22 χιλιάδες φίλαθλοι ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για τον αγώνα, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα επεισόδιο τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στα εθνικά οδικά δίκτυα όσο και κατά την κίνησή τους προς και από το ΟΑΚΑ.

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης