Στον Άρειο Πάγο ο Γ. Στουρνάρας για τη Novartis

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, 12:09
Στον Άρειο Πάγο ο Γ. Στουρνάρας για τη Novartis

Ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, βρίσκεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση Novartis στο πλαίσιο της έρευνας μετά την άσκηση από τη Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Το όνομα του κεντρικού τραπεζίτη είχε εμπλακεί στην υπόθεση Novartis από τις καταθέσεις που είχαν δώσει οι ανώνυμοι μάρτυρες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», αλλά από την εισαγγελική έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία για το πρόσωπό του και η υπόθεσή του αρχειοθετήθηκε.

Ο κ. Στουρνάρας έχει υποβάλει από το 2018 μηνύσεις κατά των δύο ανώνυμων μαρτύρων για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση για όσα ανέφεραν στις καταθέσεις τους στην τότε Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Από το γραφείο της κας. Αλεβιζοπούλου έχουν ήδη περάσει και δώσει καταθέσεις οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Αντώνης Σαμαράς.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, 12:22