Βίντεο – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Στη φυλακή οδηγήθηκε έπειτα από την απολογία του ο 52χρονος ο οποίος κρατούσε όμηρο και κακοποιούσε 20χρονη φοιτήτρια σε υπόγειο διαμέρισμα στη Δάφνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς να προσκομίσει τη σχετική βεβαίωση της αρμόδιας επιτροπής του ΙΚΑ για να πιστοποιεί την αναπηρία του, ο 52χρονος επανέλαβε μέχρι κεραίας όσα υποστήριξε και προανακριτικά, ισχυριζόμενος ότι με δεδομένα τα προβλήματα όρασης που αντιμετωπίζει είναι αδύνατο να έχει διαπράξει τις ειδεχθείς πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν είναι γνήσιο το πιστοποιητικό που έχει εμφανίσει ο κατηγορούμενος με ανάρτησή του στα social media, από το οποίο φαίνεται ότι έχει 95% αναπηρίαΑν και η τυφλότητά του, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, δεν ήταν εκ γενετής, ο 52χρονος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ξεχωρίζει πρόσωπα παρά μόνο σκιές και φως, ενώ -όπως είπε- είχε τις κάμερες για να τον βοηθούν να κινείται!

Οι εισαγγελικές αρχές, πάντως, φαίνεται να μην έχουν πειστεί περί της αποκαλούμενης αναπηρίας του και για τον λόγο αυτόν ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν είναι γνήσιο το πιστοποιητικό που έχει εμφανίσει ο κατηγορούμενος με ανάρτησή του στα social media, από το οποίο φαίνεται ότι έχει 95% αναπηρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έρευνα θα εξακριβωθεί επίσης πότε και από ποιον του χορηγήθηκε.

Στο μικροσκόπιο το υλικό από τις κάμερες

Ο 52χρονος με κυνικό τρόπο είπε στην απολογία του πως με την 20χρονη φοιτήτρια είχε μία… άλλου είδους σχέση και πως όλα έγιναν με τη συναίνεσή της.

Υποστήριξε πως αυτό μπορεί να αποδειχθεί από το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες στο σπίτι του, αφού ο ίδιος βιντεοσκοπούσε όλες τις κινήσεις της.

Παράλληλα, είπε πως είχε προτείνει σε άλλες τρεις κοπέλες να του παρέχουν σεξουαλικές υπηρεσίες έναντι επιπλέον αμοιβής, εκείνες όμως αρνήθηκαν.

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του 52χρονου

Υπενθυμίζεται ότι με σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του 52χρονου. Οι δικαστικές αρχές αλλά και η αστυνομία προχώρησαν στην ενέργεια αυτή με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του και την αξίωση της Πολιτείας για την ποινική τιμωρία παρόμοιων αδικημάτων.

Η δήλωση του δικηγόρου του 52χρονου έπειτα από την προφυλάκισή του:


Η ανακοίνωση των δικηγόρων της φοιτήτριας:
 

«Τις τελευταίες μέρες η ελληνική κοινωνία συμπάσχει με νεαρή φοιτήτρια, θύμα εγκληματικών και εξαιρετικά ειδεχθών πράξεων μεσήλικα.

»Η ίδια και η οικογένειά της εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για τη συμπαράσταση, προτεραιότητά της όμως είναι η διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης και παρακαλεί για κατανόηση και διακριτικό χειρισμό».

Η μεταφορά του 52χρονου στον ανακριτή:


Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο βιαστής της Δάφνης

Ο 52χρονος πέρασε για 3η φορά την πόρτα των δικαστηρίων της Σχολής Ευελπίδων

Ξυπόλυτος περνάει την πόρτα του δικαστηρίου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις σε βάρος της 20χρονης φοιτήτριας

Zougla Newsroom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης