Με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων που δημοσιεύθηκε προ ημερών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, περίπου 300 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων), ώστε στη συνέχεια να πωληθούν.

Πρόκειται για ένα από τα «πακέτα» που με βάση το μνημόνιο πρέπει να μεταφερθούν στο ΤΑΙΠΕΔ και περιλαμβάνει γήπεδα, όπως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κτήρια της ΕΡΤ, τεράστιες τουριστικές εκτάσεις στο Αιγαίο και στο Ιόνιο (Ρόδο, Κέρκυρα, κ.λπ.), κάμπινγκ ανά την Ελλάδα, εγκαταστάσεις ιαματικών λουτρών σε Αιδηψό, Καμένα Βούρλα, κ.ά..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση την ίδια απόφαση, μεταβιβάζονται ο πρώην εργοταξιακός χώρος για τη ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου, τα Ξενία Βυτίνας, Δελφών, Αράχωβας και Καρτερού Ηρακλείου, το ξενοδοχείο «Λητώ» στη Μύκονο, οικία στην οδό Μητροπόλεως στην Αθήνα, το «Κτήμα Ζαχάρως» στην Ηλεία, το «Κτήμα Καραθώνα» στο Ναύπλιο, ακίνητο στο Πήλιο καθώς και 228 μικρότερα οικόπεδα ανά την Ελλάδα (αρκετά από τα οποία διαθέτουν και κτίσματα).

Με την πρόσφατη απόφαση αρχίζει η σταδιακή μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ της πλήρους κυριότητας άλλων 3.150 ακινήτων που έχουν ήδη προεπιλεγεί και αξιολογηθεί ως «περιουσιακά στοιχεία με εμπορικό ενδιαφέρον».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης