Ούτε ο δήμαρχος του Αιγίου Αθανάσιος Παναγόπουλος γλίτωσε τελικά από τα «πυρά» του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, που τον κατηγόρησε διότι κράτησε αμέτοχη στάση στην αντιπαράθεση που είχε με τους συντελεστές της παράστασης “Πλούτος”.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Την σιωπή των αμνών, στην οποία εκουσίως υπέβαλε τον εαυτό του ο αξιότιμος και αγαπητός μας Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δεν τον ενδιαφέρει και τόσο πολύ όχι μόνον η αίγλη της Εκκλησίας, αλλά και το κύρος του Μητροπολίτου Αιγιαλείας, ήλθαν να διακόψουν δύο περισπούδαστα κείμενα-διαμαρτυρίες εκλεκτών ανθρώπων του πνεύματος, ήτοι

ο Κύριος Ηλίας Ασπρούκος με την από 29ης Ιουλίου ε.ε. επιστολή του προς την ταπεινότητά μας και η Κυρία Μαρία Προσελέντη-Ντότα με άρθρο της, το οποίο δημοσιεύθηκε στην τοπική μας εφημερίδα ProtiOnline της 28ης Ιουλίου ε.ε.

Θέλουμε να εκφράσουμε δημοσίως την ευγνωμοσύνην μας προς αμφότερα τα ανωτέρω εκλεκτά Μέλη της Κοινωνίας του Αιγίου, την καν Προσελέντη-Ντότα και τον κ. Ασπρούκον, καθ’ όσον διά της ενεργείας των εκάλυψαν το κενό, που έχει αφήσει στην όλη υπόθεση Κιμούλη η σιωπή του Δημάρχου μας κ. Παναγοπούλου, μια σιωπή ανερμήνευτη, ανεξήγητη και ακατάληπτη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλως ιδιαιτέρως ευγνωμονούμε τον κ. Ασπρούκον, διότι μας υπέμνησε μίαν όχι και πολύ φωτεινή πλευρά της ζωής του κ. Κιμούλη από εξ επόψεως χριστιανικής ηθικής, όπως έχει δημοσιευθή από το Πρώτο Θέμα της 7.02.2013 και αφορά αμετάκλητη καταδίκη του Ηθοποιού (αλήθεια, τι ειρωνία!Ηθος ποιώ=Ηθοποιός) κ. Κιμούλη σε φυλάκιση 15 μηνών για ακάλυπτες επιταγές. Έτσι η θλιβερή γι’ αυτόν ιστορία με την κα Δαμανάκη συμπληρώνεται τώρα και με άλλες πτυχές της ηθικής ζωής, την οποίαν οφείλει να έχει και να εφαρμόζει ο Ηθο-ποιός κ. Κιμούλης, όστις αρέσκεται να εμφανίζεται ως ΚΡΙΤΗΣ των άλλων!

Τα έως εδώ έγραψεν ο υβριζόμενος Επίσκοπος.

Τα παρακάτω τα γράφει ο «Θανάσης», προς τον οποίον και απευθύνθηκε ο Ηθο-ποιός, δηλ. ο Εισηγητής του νέου Ήθους, κ. Κιμούλης. Θα πληρωθή, λοιπόν, όχι με το εκκλησιαστικό, αλλα με το δικό του Ήθος:

Κύριε Κιμούλη,

Δυστυχώς δεν έχετε και δεν διαθέτετε τις προϋποθέσεις, δηλ. τα φόντα κατά την λαϊκή έκφραση, για να ασχολείσθε με την ταπεινότητα μας! Λυπούμεθα, αλλά είμεθα υποχρεωμένοι να σας υπομνήσουμε τήν παροιμία «Είπεν ο γ….τον πετεινό κεφάλα»! Χα! Χα! Χα! Αυτό είναι το δικό σας Ήθος, το «κιμούλειο» Ήθος! Δηλ. ένα ήθος α-π-α-ρ-ά-δ-ε-κ-τ-ο!

Καλάβρυτα, 3 Αυγούστου 2016

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης