Φωτογραφίες-Video: Νίκος Χριστοφάκης 

Σε σοβαρή κατάσταση φαίνεται ότι βρίσκονται 10 ηλικιωμένοι οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό στον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στη Νέα Μάκρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον Covid-19 και δύο νοσηλευτές. Το γηροκομείο βρίσκεται σε καθεστώς ολικής καραντίνας. Η μεταφορά των 10 ασθενών στο νοσοκομείο αναφοράς «Σωτηρία» κρίθηκε αναγκαία το πρωί της Δευτέρας μετά τη διαπίστωση από τους γιατρούς πως ηλικιωμένοι χρειάζονται άμεσα νοσοκομειακή νοσηλεία. Πληροφορίες αναφέρουν πως στην πλειονότητά τους πρόκειται για γυναίκες.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας τους (πυρετός, αναπνευστικά προβλήματα, υποκείμενα νοσήματα κ.λπ.).

Ακούστε τι δήλωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα – Νέας Μάκρης Στέργιος Τσίρκας στο zougla.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ακούστε τις δηλώσεις της κυρίας Δήμητρας Λαμπαρού – Ορθοπεδικός χειρουργός, δημοτική σύμβουλος Δήμου Μαραθώνα

 

Ακούστε τις δηλώσεις του Νίκου Στεφανίδη – Δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα

 

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι και 2 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 στο γηροκομείο της Νέας Μάκρης.

 

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μετά το χθεσινό πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη δομή φιλοξενίας, η οποία αργά τη νύχτα μπήκε σε καραντίνα εξαιτίας επιδημιολογικής έξαρσης του κορωνοϊού.

«Λόγω του επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στη Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες ο σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά τη νύχτα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από χθες το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και έως την ολοκλήρωση των ελέγχων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης