Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσει σήμερα η ταμίας του πρώην Δήμου Νεάπολης για την υπεξαίρεση ποσού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Πρωτόδικα η 50χρονη είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της απιστίας, καθώς της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταμίας, η οποία βρίσκεται εκτός φυλακής, στην απολογία της είχε υποστηρίξει ότι αναγκάστηκε να υπεξαιρέσει ποσό 237.000 ευρώ (και όχι όσα της καταλογίζονται), καθώς δεχόταν ασφυκτικές πιέσεις από τοκογλύφο στον οποίο είχε προσφύγει για τις σπουδές του γιου της στο εξωτερικό.

«Η πράξη μου είναι ελεεινή. Και ακόμα πιο ελεεινό είναι ότι πήρα ανθρώπους στον λαιμό μου. Δεν μου φταίνε οι άνθρωποι. Τους ζητάω δημόσια συγγνώμη. Δεν έχουν καμία σχέση με τη δική μου κίνηση. Κανείς δεν μπορούσε να πάρει χαμπάρι. Πάντα λογάριαζα τη γνώμη των άλλων. Δεν ήθελα να σκέφτονται το παραμικρό για μένα. Πόσω μάλλον να προκαλώ λύπηση. Ντρέπομαι. Κάποτε ήμουν ένας άνθρωπος σοβαρός, ευυπόληπτος. Έφθασα στο σημείο να βρίσκομαι στο εδώλιο του κατηγορουμένου και πήρα και κόσμο στον λαιμό μου. Αυτό είναι μεγάλη αμαρτία. Ούτε τα μάτια μου δεν θα μπορούσα να κλείσω κάποτε. Για ποιον λόγο να τους καλύψω; Είμαι έναν χρόνο φυλακή και η φυλακή είναι δύσκολο πράγμα. Λέω την αλήθεια για να μπορέσω να κοιμηθώ τη νύχτα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης