Την αποστολή επιστολών συμπαράστασης από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη, αλλά και στους Προέδρους της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Συρίας, Μπασάρ αλ ‘Ασαντ, αποφάσισε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Επίσης, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η ΔΙΣ αποφάσισε να διοργανώσει άμεσα πανστρατιά αγάπης και έμπρακτης συμπαράστασης προς τους πληγέντες μέσω της συγκέντρωσης υλικής βοήθειας σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Πολιτείας, τις διπλωματικές αρχές και τις πληγείσες αδελφές Εκκλησίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, η ΔΙΣ συνεχάρη τους μητροπολίτες της Θράκης οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν κάθε βοήθεια στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Ειδικότερα, τους τέσσερις μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα, Αλεξανδρουπόλεως ‘Ανθιμο και Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα, οι οποίοι σε κοινή ανακοίνωσή τους καλούν τους πιστούς να συμπαρασταθούν στους γείτονές μας που ζουν αυτή την τραγωδία, να παραμερίσουν κάθε διάκριση θρησκείας και εθνικότητας, να εντείνουν τις προσευχές τους στον Θεό, ώστε να ανακουφίσει τον πόνο των πληγέντων από την απώλεια των συγγενών τους, καθώς και να συγκεντρώσουν τρόφιμα και νερό.

Εξάλλου, η ΔΙΣ συνεχάρη και την Ελληνική Πολιτεία για την άμεση έμπρακτη συμπαράστασή της προς τους σεισμοπαθείς, αφού ήταν η πρώτη παγκοσμίως που κινητοποιήθηκε και ήδη από χθες απέστειλε στην πληγείσα περιοχή πλήρως εξοπλισμένο κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), την οποία συντρέχει επιχειρησιακά το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ), με σκοπό την ανεύρεση επιζώντων κάτω από τα συντρίμμια και τη διανομή ανθρωπιστικού και υγειονομικού υλικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός όμως από το φλέγον θέμα του σεισμού, ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε ευχετήρια επιστολή από τους συνοδικούς ιεράρχες για τη συμπλήρωση 15 ετών στον Θρόνο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τους συνοδικούς αρχιερείς και στα πρόσωπα αυτών όλους τους μητροπολίτες που συγκροτούν την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας για την άριστη συνεργασία καθ’ όλα τα έτη της Αρχιεπισκοπίας του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης