Ξετυλίγεται το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας που έγινε λίγα μέτρα από το γήπεδο του Άρη στη Θεσσαλονίκη και στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Άλκη Καμπανό, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο με την παρέα του.

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως δείχνουν πως τις επόμενες ώρες θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με το «δέσιμο» της υπόθεσης και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τουλάχιστον έξι συνεργών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία-«κλειδιά» για τη λύση του γρίφου

Παρά τη σκληρή στάση που κρατά από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του και την άρνηση του 23χρονου για οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν στα χέρια τους ένα ρόπαλο, το οποίο βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης. Στο ρόπαλο αυτό, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει βρεθεί υλικό τόσο από τον 19χρονο Άλκη όσο και από τον 23χρονο που έχει συλληφθεί. 

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται και το μαχαίρι – δρεπάνι που έκοψε το νήμα της ζωής του 19χρονου. Σε αυτό, βρέθηκε αίμα του άτυχου νεαρού και αποτυπώματα του 23χρονου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξετάζονται όμως και οι κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν στο λευκό αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει στον 23χρονο και φαίνεται στο βιντεοληπτικό υλικό, που έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Οι αστυνομικοί φαίνεται πως είναι βέβαιοι ότι πρόκειται για DNA του Άλκη. Το μόνο που απομένει είναι η επιστημονική εξακρίβωση..

«Μίλησαν» τα κινητά του 23χρονου δολοφόνου

Άλλο ένα στοιχείο που «καίει» τον 23χρονο και τους συνεργούς του είναι η ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων από τα κινητά του τηλέφωνα. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία που αποκαλύπτουν με ποιους μίλησε ο 23χρονος πριν και μετά τη δολοφονία του Άλκη. Τα στοιχεία αυτά, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, καθρεπτίζουν τους συνεργούς του και δεν θα τους αφήσουν περιθώρια άρνησης.

Αλέξης Κούγιας: Γνωρίζω ανεπισήμως ότι η Αστυνομία έχει πάρα πολλά στοιχεία

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε πως γνωρίζει «ανεπισήμως ότι η Αστυνομία έχει πάρα πολλά στοιχεία, παρότι ο κατηγορούμενος αρνείται τη συμμετοχή του στην πράξη. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε το τεκμήριο της αθωότητας. Αντικειμενικά στοιχεία που αφορούν τις κάμερες της περιοχής, την αναγνώρισή του, το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου. Στοιχεία αναδεικνύονται στα δικαστήρια».

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι η πλήρης εξιχνίαση του εγκλήματος, γιατί οι δράστες είναι περίπου οκτώ. «Πρέπει να συλληφθούν όλοι και να κατηγορηθούν όλοι για το ίδιο αδίκημα. Αν δεν εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση, θα είναι ήττα της Αστυνομίας. Τα αδικήματα με τα οποία θα κατηγορηθούν είναι ανθρωποκτονία για όλους και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας για όλους» πρόσθεσε.

«Οι δράστες πήγαν εκεί για να σκοτώσουν»

«Οι δράστες πήγαν εκεί για να σκοτώσουν. Έτσι αντιλαμβάνονται οι ηγετικές ομάδες τις μεγάλες ομάδες οπαδών για να τους σέβονται οι 15χρονοι που παρασύρονται και γίνονται χρήστες ναρκωτικών» επισήμανε και κατήγγειλε μάλιστα ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει, «υπάρχει μια άτυπη συμφωνία μεταξύ όλων όσοι συμμετείχαν να προσφερθεί ο ένας και να συγκαλυφθούν οι άλλοι. Η κίνησή τους μετά το σφάξιμο του παιδιού και τον τραυματισμό των άλλων δύο να φύγουν όλοι μαζί αστραπιαία δείχνει τον δόλο. Αν δεν υπήρχε δόλος, δεν θα έφευγαν. Θα έμεναν εκεί για να βοηθήσουν τα παιδιά. Αυτά αξιοποιούνται στα δικαστήρια. Οι δράστες απειλούνται με ισόβιες καθείρξεις για όλους και με 15 χρόνια για κάθε ανθρωποκτονία για όλους».

«Έτσι εγκαθιδρύουν την εξουσία τους»

Απαντώντας στο ποιοι ήταν οι λόγοι που όπλισαν το χέρι των δραστών και αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη, ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι η αιτία βρίσκεται στον κώδικα αξιών που υπάρχει στα γήπεδα. «Ανάμεσα σε αυτούς που υποδύονται τους φανατικούς οπαδούς, κάποιοι στην ουσία χρησιμοποιούν αυτόν τον τίτλο για να κάνουν εμπόριο ναρκωτικών και προστασία στα μαγαζιά της περιοχής. Πολλές φορές ενδύονται και τον μανδύα των σεκιούριτι. Έτσι εγκαθιδρύουν την εξουσία τους. Ακόμη και αν μείνει κάποιος στις φυλακές, με την έξοδό του θα έπρεπε να απαγορεύεται η είσοδός του στα γήπεδα. Αυτός επανέρχεται στο γήπεδο και έχει ένα είδος σεβασμού» κατήγγειλε.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το έχω καταγγείλει και στη Λάρισα» σημείωσε ο κ. Κούγιας περιγράφοντας τη δράση των χούλιγκαν στη θεσσαλική πόλη, επαναλαμβάνοντας ότι πίσω από τη δράση ορισμένων οπαδών κρύβεται η διακίνηση ναρκωτικών. «Αυτό γίνεται σε όλες τις ομάδες» πρόσθεσε. Και, όπως τόνισε, οι χούλιγκαν αυτοί «έτσι διαδίδουν το καθεστώς τρομοκρατίας που τους εξυπηρετεί».

Αναφερόμενος στους οργανωμένους συνδέσμους οπαδών και στα όπλα και αιχμηρά αντικείμενα που βρέθηκαν στον σύνδεσμο του δράστη της δολοφονίας, ο κ. Κούγιας επιβεβαίωσε ότι «δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα στις γιάφκες και στα ορμητήρια αυτών των συνδέσμων, που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Έχουν διώξει τις οικογένειες από τα γήπεδα και μας έχουν καταστήσει υποκείμενα εκβιασμών. Υπάρχουν και πρόεδροι που ταυτίζονται με αυτούς».

Τι βρέθηκε στο στέκι των χούλιγκαν που επιτέθηκαν στον Άλκη

Σε έρευνα που ακολούθησε της σύλληψης του 23χρονου στο στέκι των χούλιγκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.ά.), μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα.

Τα ευρήματα και σε άλλες λέσχες φιλάθλων της Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε διάφορες λέσχες φιλάθλων αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης. 

Στο πλαίσιο των ερευνών, εντός χώρων δεκατριών οικημάτων όπου στεγάζονται στέκια χούλιγκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρια, ψαλίδια, λοστοί, καπνογόνα, φωτοβολίδες, σιδερογροθιές και άλλα αντικείμενα, ικανά να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης