Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 

Νέες εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες από τις έρευνες των Ιταλικών Αρχών, σχετικά με τους 47 τόνους λαθραίου καυσίμου που μετέφεραν δύο Έλληνες με φορτηγά στη γειτονική χώρα. Την είδηση δημοσίευσε ήδη το zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Αστυνομία Οικονομικού Εγκλήματος (Guardia di Finazna), στις 30 Απριλίου, έπειτα από σχετικό έλεγχο δύο φορτηγών που είχαν αφιχθεί στο λιμάνι του Μπρίντιζι, διαπίστωσαν πως μετέφεραν 57.000 λίτρα λαθραίων καυσίμων. Οδηγοί, δύο Έλληνες ηλικίας 61 και 40 ετών. Το εμπόρευμα και τα οχήματα κατασχέθηκαν, ενώ ο οδηγοί αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του Ιταλικού νόμου.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός των Ιταλικών Αρχών ανέφερε στο zougla.gr πως τα φορτηγά με το παράνομο φορτίο, αφίχθησαν στο Μπρίντιζι αφού είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι της Πάτρας με το Euroferry Olympia. Ο προορισμός τους όμως, όπως επεσήμανε, ήταν η Σικελία και όχι το Μπρίντιζι. Εκεί έπρεπε να παραδώσουν το λαθραίο καύσιμο, το οποίο όπως προέκυψε φορτώθηκε από την Ρουμανία, διέσχισε την Ελλάδα και στη συνέχεια μέσω  Πάτρας κατέληξε στην Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές της Ιταλίας τονίζουν πως οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, διότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για διαδρομές μεγάλων ποσοτήτων λαθραίου καυσίμου από την Ελλάδα.

Η είδηση έχει αναπαραχθεί ήδη σε πολλά μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας.

 

Διαβάστε επίσης: Λαθρεμπόριο καυσίμων από την Ελλάδα εντόπισαν οι Ιταλοί

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης