Συγκεντρωμένοι στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι ναυτεργάτες, που ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο έχει δημιουργηθεί στην πύλη Ε9, στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς η ΠΝΟ πραγματοποιεί παρέμβαση σε πλοία εταιρειών, που οφείλουν δεδουλευμένα στα πληρώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ναυτεργάτες δεν επιτρέπουν τον απόπλου του πλοίου «Αγ. Γεώργιος» για Σίφνο, Σέριφο, Μήλο και έξω από το πλοίο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες ΙΧ αυτοκίνητα και φορτηγά και εκατοντάδες επιβάτες.

Αυτήν τη στιγμή γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ της ΠΝΟ, της πλοιοκτήτριας εταιρείας και του λιμεναρχείου, προκείμενου να βρεθεί λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είχε δώσει προθεσμία ως σήμερα, Τετάρτη, προκειμένου να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ξεκινήσει κινητοποιήσεις στα πλοία των εταιρειών που δεν καταβάλλουν τα οφειλόμενα.

Η ΠΝΟ με έγγραφό της προς τον υπουργό Ναυτιλίας και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας καλεί τους εργοδότες «να προβούν σε άμεση και πλήρη εξόφληση των καθυστερούμενων αποδοχών των συναδέλφων μας, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, άλλως η Ομοσπονδία μας θα προβεί σε συνδικαλιστική παρέμβαση από το πρωί της ημερομηνίας αυτής στα πλοία τους που θα βρίσκονται στα λιμάνια της Αττικής, μέχρι την καταβολή των οφειλόμενων στους δικαιούχους, εκτός των πλοίων των εταιρειών που θα έχουν μέχρι τότε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης