Με χάρτες της Θεσσαλονίκης ανά χείρας και σύμμαχο τον καλό καιρό, οι περισσότεροι από τους 800 επιβάτες -διαφόρων εθνικοτήτων- του κρουαζιερόπλοιου «Riviera», που κατέπλευσε λίγο μετά τις 09.30 το πρωί στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας, «ξεχύθηκαν» στους δρόμους της πόλης.

Άλλοι έβαλαν… πλώρη για τον Λευκό Πύργο, κάποιοι προτίμησαν να πιουν καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους και ορισμένοι θέλησαν να κάνουν μια βόλτα στην παραλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιοι από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου προτίμησαν, ωστόσο, τη δροσιά των τουριστικών λεωφορείων, στα οποία και επιβιβάστηκαν προκειμένου να κάνουν μια σύντομη περιήγηση στην πόλη.

«Το θέμα δεν είναι να έρχονται πολλά κρουαζιερόπλοια, ούτε καν και το εάν θα μεταφέρουν μεγάλο αριθμό επιβατών» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ναυτιλιακός πράκτορας Βίκος Παλαντζιάν και πρόσθεσε:

«Το Σάββατο θα αφιχθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το ‘Minerva’ […] που μεταφέρει αγγλόφωνους επιβάτες, οι οποίοι στο σύνολό τους και παραδοσιακά δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους να αξιοποιήσουν και το λεπτό που θα βρίσκονται στην πόλη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη αναμένεται να καταπλεύσει, στις 08.00 το πρωί, για τρίτη φορά εφέτος, από το Μάρμαρις το «Thomson Spirit», το οποίο θα αναχωρήσει στις 17.00 για την Καβάλα.

Στις 07.00 το πρωί της Πέμπτης θα καταπλεύσει από τον Βόλο το «MS Europa 2», που θα παραμείνει για 10 ώρες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία θα αναχωρήσει με προορισμό Θάσο – Καβάλα.

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, επίσης στις 07.00 το πρωί, θα φθάσει από τη Σκύρο το «Minerva», που θα παραμείνει για 13 ώρες στο λιμάνι, μέχρι να αναχωρήσει για το Δικελί.

Επισημαίνεται ότι οι μήνες με τις περισσότερες αφίξεις είναι οι Σεπτέμβριος και Οκτώβριος, οπότε και αναμένονται τα μισά κρουαζιερόπλοια όλης της σεζόν.

Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο αναμένονται 17 κρουαζιερόπλοια, με 12.428 τουρίστες.

Τον Νοέμβριο αναμένεται ένα κρουαζιερόπλοιο, το «Costa Pacifica», που θα έρθει στη Θεσσαλονίκη από τον Βόλο και θα αναχωρήσει με τους 2.000 επιβάτες του για τη Σαντορίνη.

Διαβάστε επίσης: «Παρέλαση» κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015, 10:16

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης