Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε την Πέμπτη ολόκληρη η χώρα, με το λεκανοπέδιο της Αττικής να μετρά -για μία ακόμη φορά- τις πληγές του και τις αρχές να τίθενται σε επιφυλακή από νωρίς το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια δέχθηκε η Πυροσβεστική ΥπηρεσίαΤα ακραία φαινόμενα που διαδραματίστηκαν στον αττικό ουρανό άφησαν πίσω τους έναν νεκρό, μία τραυματία και μία αγνοούμενη. Οι δρόμοι σε περιοχές στα βόρεια και ανατολικά προάστια μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, στο Καματερό κατέρρευσε μία τριώροφη οικία, ενώ στη Νέα Φιλαδέλφεια ψάρια έκαναν την εμφάνισή τους στη στεριά.

Επιπλέον, οι οδηγοί αναγκάστηκαν να οπλιστούν με ιώβεια υπομονή, καθώς σημειώθηκαν σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Παράλληλα, έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε κάθε γωνιά της χώρας, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαρτυρία ντοκουμέντο: Οι τελευταίες στιγμές του 40χρονου στο Μενίδι

Στην οδό Αριστοτέλους στο Μενίδι, ανασύρθηκε από περαστικούς χωρίς τις αισθήσεις του κοντά στο αυτοκίνητό του ένας άνδρας 41 χρονών. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αγία Όλγα της Νέας Ιωνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το ίδιο Ι.Χ. απεγκλωβίστηκε και η μητέρα του, 71 ετών, η οποία διακομίστηκε στο «Γ.Γεννηματάς».

Το zougla.gr βρέθηκε στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος πολίτης. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος διαθέτει επιχείρηση εκεί όπου συνέβη το περιστατικό, «η οδός Αριστοτέλους είχε μετατραπεί σε χείμαρρο ο οποίος παρέσερνε το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα. Η μητέρα του η οποία βρισκόταν στο αυτοκίνητο, φοβήθηκε, άνοιξε την πόρτα και την παρέσυρε το ρέμα. Ο γιος της τότε, προκειμένου να βοηθήσει τη μητέρα του, βγήκε από το Ι.Χ., με αποτέλεσμα να τον παρασύρει το νερό και το σώμα του να σφηνωθεί στις ρόδες μιας νταλίκας η οποία ήταν σταματημένη σε μικρή απόσταση από το αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα ο άνδρας εντοπίστηκε έχοντας χάσει τις αισθήσεις του».

Δείτε τι περιγράφει ο μάρτυρας στο zougla.gr:

H πρόβλεψη των επόμενων ημερών από τον Τάσο Αρνιακό

«Τα φαινόμενα θα κρατήσουν μέχρι την Κυριακή και από Δευτέρα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση» ανέφερε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση της Ζούγκλας ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Παράλληλα, ο γνωστός μετεωρολόγος σημείωσε ότι από την Παρασκευή αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.


 
Διαβάστε αναλυτικά, με βίντεο και φωτογραφίες, όλα τα ρεπορτάζ του zougla.gr και τις ειδήσεις για την κακοκαιρία που έπληξε το λεκανοπέδιο της Αττικής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης