Τη μεγαλύτερη δικαστική του μάχη καλείται να δώσει ο Αρτέμης Σώρρας ο οποίος έχει παραπεμφθεί να δικαστεί σήμερα,  ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μαζί με 22 συνεργάτες του για τα «έργα και τις ημέρες» της οργάνωσης που είχε στήσει, εξαπατώντας δεκάδες πολίτες που είδαν στον πρόσωπό του τον αυτόκλητο «σωτήρα» ο οποίος μπορούσε όχι μόνο να σώσει οικονομικά τους ίδιους αλλά και την …Ελλάδα, με τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια που ισχυριζόταν ότι διέθετε.

Τώρα πια οι απατηλές αυτές υποσχέσεις για τον «πακτωλό» των χρημάτων  τα οποία θα ξεχρέωναν τους απελπισμένους δανειολήπτες,  «στοιβάζονται» σε ένα ογκώδες κατηγορητήριο που  βαρύνει τον αρχηγό του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμη Σώρρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορούμενος πλέον ως αρχηγός μιας εγκληματικής οργάνωσης, ο Αρτέμης Σώρρας φέρεται ότι, μαζί με τους συνεργάτες του,  έπεισε δεκάδες ανυποψίαστους πολίτες να τον ακολουθήσουν, πιστεύοντας τα «οράματα» που τους προέβαλε για την αμύθητη περιουσία του με την οποία θα διέγραφαν τα χρέη τους. Έτσι, κατάφερε επί τέσσερα χρόνια, να ζημιώσει το δημόσιο με περισσότερα από 150.000 ευρώ.

Ο Αρτέμης Σώρρας και οι συνεργάτες του θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αντιμετωπίζοντας,  κατά περίπτωση τις κακουργηματικές πράξεις της απάτης, της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος “μαύρου χρήματος”, αλλά και πλημμεληματικών πράξεων, όπως η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η πρόκληση ή διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι κατηγορούμενοι «παρέστησαν εν γνώσει τους ψευδώς σε μεγάλο αριθμό οφειλετών δημοσίου τραπεζών και ασφαλιστικών οργανισμών, ότι ο Αρτέμης Σώρρας διέθετε αμύθητη περιουσία, με πηγή προελεύσεως την κληρονομιά 28 μετοχών της Τράπεζας Ανατολής. Έπαιρναν 5 ευρώ από κάθε μέλος για την εγγραφή στην Ελλήνων Συνέλευσις, 5 ευρώ μηνιαία συνδρομή κι από 5-200 ευρώ για την παραλαβή εξώδικης δήλωσης για διαγραφή των χρεών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισχυρό χαρτί στα χέρια τους όλα αυτά τα χρόνια ήταν  η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας που τον αθώωσε από την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων και τούς επέτρεψε να παρουσιάζεται ως «εθνοσωτήρας» και να  ισχυρίζεται πως πράγματι διαθέτει τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια που διατεινόταν ότι κατέχει.

Η αθωωτική απόφαση τελικά αναιρέθηκε , πριν από δύο χρόνια, από την  πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου  που έκρινε ότι το σκεπτικό της έπασχε από έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.  Ήταν όμως πλέον μία αναίρεση με περισσότερη συμβολική αξία αφού η συγκεκριμένη  αξιόποινη πράξη  του Αρτέμη Σώρρα είχε παραγραφεί. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης