Τον δρόμο για το αρχείο παίρνει η δικογραφία που σχηματίστηκε για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από τηλεοπτικούς σταθμούς, παραμονές του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Η έρευνα είχε διαταχτεί για το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων που αφορούν την εκλογική νομοθεσία, μετά από εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου, με αφορμή τις σχετικές αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τηλεφωνήματα εκλογέων προς την Εισαγγελία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κ. Δεληδήμος, καθώς εξέτασε μάρτυρες και αξιολόγησε το υλικό της δικογραφία έκρινε πως δεν προκύπτουν παραβιάσεις και η δικογραφία αποστέλλεται προς έγκριση αρχειοθέτησης στον εισαγγελέα Εφετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οποιαδήποτε παρέμβαση την ενημέρωση θα συνιστούσε παραβιάσεις των άρθρων 2,5 και 14 του Συντάγματος και του άρθρου 10 της ΕΣΔΑ.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή καταγγελία για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την παραμονή της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος (Σάββατο 4 Ιουλίου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της έρευνας αναζητήθηκαν στοιχεία για να διακριβωθεί εάν προκύπτουν στοιχεία διάπραξης του αδικήματος από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, το χρονικό διάστημα από την προκήρυξη του δημοψηφίσματος μέχρι και τη διεξαγωγή του. Εάν προέκυπταν παραβάσεις, η έρευνα θα επεκτεινόταν και στην αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε βάρος μελών του ΕΣΡ ως αρμόδιας εποπτική Αρχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης