Στις κάλπες θα προσέλθουν αύριο, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, οι διευθυντές των σχολείων της χώρας, λίγο μετά το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, προκειμένου να ψηφίσουν για την επιλογή νέων διευθυντών εκπαίδευσης.

Όπως έχει, ήδη, ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας θα αρχίσει στις 9:00 και θα ολοκληρωθεί στις 17:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα θα σταλούν ηλεκτρονικά στις οικείες περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενώ από την επόμενη εβδομάδα και έως τις 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψηφίων.

Ωστόσο, δεν λείπουν οι αντιδράσεις από ορισμένες Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ), οι οποίες έχουν ανακοινώσει την καχυποψία τους σχετικά με τη χρησιμότητα της μυστικής ψηφοφορίας, τη στιγμή που έχει επανέλθει η προφορική συνέντευξη στη διαδικασία της επιλογής των διευθυντών εκπαίδευσης, και ειδικότερα, στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, όταν, ήδη, υπάρχει εικόνα των μοριοδοτήσεων και από την ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, η Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, με ανακοίνωσή της, καλεί τους διευθυντές και υποδιευθυντές των σχολείων να μη συναινέσουν στη διαδικασία και να ψηφίσουν λευκό, ενώ η ΕΛΜΕ Πειραιά τούς καλεί να μη νομιμοποιήσουν τη διαδικασία και να απέχουν αυτής. Επίσης, ορισμένοι αιρετοί των ΑΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΔΕ (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας), έχουν, ήδη, δηλώσει ότι θα απέχουν από τα συμβούλια επιλογής διευθυντών εκπαίδευσης και την προφορική συνέντευξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο και οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Φεβρουαρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης