Της Άντζελας Πεΐτση

Καίρια και κομβική είναι η σημερινή εκλογική αναμέτρηση για τους μηχανικούς όλης της χώρας. Οι κάλπες έχουν ανοίξει από τις 8:00 το πρωί της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2016 και αναμένεται να κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα και ανάλογα με τη συμμετοχή. Στην Κεντρική Μακεδονίας, καλούνται να ασκήσουν το «κλαδικό» εκλογικό τους δικαίωμα, περίπου 17.000 μηχανικοί, όπου οι 13.500 χιλιάδες βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Η ροή της συμμετοχής έως και αυτήν την ώρα, χαρακτηρίζεται ως ικανοποιητική ενώ αναμένεται να κορυφωθεί από τις πρώτες απογευματινές ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Θεσσαλονίκη οι κάλπες θα στηθούν στο περίπτερο 4 της ΔΕΘ, όπου θα λειτουργούν 20 εκλογικά τμήματα. Στη Βέροια, στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ημαθίας (Λεωφόρος Στρατου 72), την Έδεσσα στα Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής (Φιλίππου 26), την Κατερίνη στα Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής (Π. Τσαλδάρη 16 – ημιώροφος), το Κιλκίς στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (Βυζαντίου 1), τον Πολύγυρο στα Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής (22ας Απριλίου 1) και τις Σέρρες στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Σερρών (Τέρμα Ομονοίας). Τα μέλη του ΤΕΕ/ΤΚΜ μπορούν να ψηφίσουν σε όποια πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας της Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται την ημέρα των εκλογών, χωρίς καμία διαφορά. Εάν μέλος του ΤΕΕ/ΤΚΜ βρεθεί σε άλλο Περιφερειακό Τμήμα ή στην Αθήνα, θα ψηφίσει μόνο για τα Κεντρικά όργανα (Αντιπροσωπεία ΤΕΕ – με τη σταυροδοσία όμως που ισχύει σε αυτό το Τμήμα ή στην Αθήνα, Επιστημονική Επιτροπή Ειδικότητας και Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο).

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ/ΤΚΜ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την Αντιπροσωπεία (Α) του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, οι υποψηφιότητες έχουν υποβληθεί με δέκα (10) συνδυασμούς, επτά (7) εκ των οποίων αφορούν και το Πειθαρχικό Συμβούλιο (ΠΣ) της Κ. Μακεδονίας. Αναλυτικά: 1. ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, Α και ΠΣ 2. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ (ΑΚΜΗ), Α 3. ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (∆.Κ.Μ.), Α και ΠΣ 4. ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, Α και ΠΣ 5. ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, Α και ΠΣ 6. ∆ΥΝΑ.ΜΗ. – ∆υναμικοί Μηχανικοί, Α και ΠΣ 7. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (Ελ.ΕΜ), Α και ΠΣ 8. ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, Α 9. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ, Α 10. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, Α και ΠΣ

Διευκρινίζεται πως και φέτος η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων γίνεται ηλεκτρονικά, καθώς κάθε ψηφοδέλτιο φέρει επάνω το αντίστοιχο barcode. Έτσι και σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που δόθηκαν, το αργά το απόγευμα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης