Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης διεξάγεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Μία υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο από τον Μάρτιο του 2017, οπότε και απήχθη, μέχρι και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, όταν απελευθερώθηκε μετά από μία γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας, σε αποθήκη σκραπ στο Ρέθυμνο όπου κρατούνταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων κάθονται συνολικά 12 άτομα, εκ των οποίων οι δέκα έχουν καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και εκτίουν ήδη την ποινή τους στις φυλακές.

Δύο ακόμα άνδρες που έχουν καταδικαστεί, αλλά με έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη κάθονται και εκείνοι στο εδώλιο. Πρόκειται για έναν 40χρονο κι έναν 42χρονο, οι οποίοι παραμένουν ελεύθεροι υπό όρους μέχρι την ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Σημειώνεται ότι και οι δύο καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 11 ετών.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλε στους 10 καταδικασθέντες, κατά περίπτωση, ποινές κάθειρξης από 11 έτη έως 26 έτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί και το παρών στο Δικαστικό Μέγαρο δίνει και ο ίδιος ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης. 

 

Πηγή: e-ktiri

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης