Στις 20 Μαΐου θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για τους δύο πρωτοδίκως καταδικασθέντες σε ισόβια και επιπλέον 15 χρόνια κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Την Τετάρτη ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων, με τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη να ξεσπούν, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τους απομακρύνουν από την αίθουσα για να ηρεμήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο κατηγορούμενοι ρωτήθηκαν από την πρόεδρο του δικαστηρίου αν θέλουν να προσθέσουν κάτι σε όσα υποστήριξαν στις απολογίες τους.

Ο κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Ρόδο δήλωσε: «Κυρία πρόεδρε, θέλω να πω ότι δεν φταίω».

Πρόεδρος: Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι άλλο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορούμενος: Όχι.

«Έχω μετανοήσει. Όπως είδατε, δεν δέχομαι τον βιασμό, αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω. Ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονία. Ζητάω βαθύτατη συγγνώμη. Αυτό το άτομο με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου, αλλά θα πληρώσω, γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να είναι αυτόβουλοι, να αγαπάνε την οικογένειά τους και να μην ακούνε τους φίλους τους όταν δεν πρέπει», είπε στους δικαστές ο κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής, προσπαθώντας να αποστασιοποιηθεί από τον συγκατηγορούμενό του.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, πάντως, έχει ζητήσει να κηρυχθούν και οι δύο κατηγορούμενοι ένοχοι, τονίζοντας πως και οι δύο συμμετείχαν εξίσου τόσο στην άγρια σεξουαλική κακοποίηση της Ελένης όσο και στη μεταφορά της -ενώ βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση- και κατακρήμνισή της σε βραχώδη παραλία της Ρόδου, όπου επήλθε ο θάνατός της. Ζήτησε, επίσης, να μην ακούσει καθόλου το δικαστήριο τους ισχυρισμούς των δύο κατηγορούμενων περί της «σεξουαλικής βραδιάς» που κανόνισαν με την Ελένη, τονίζοντας πως η φοιτήτρια εκείνο το βράδυ «ξεκίνησε να πάει για σουβλάκια».

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, «παρά την αντίθετη βούληση της Ελένης και με την άσκηση σωματικής βίας, οι δύο κατηγορούμενοι προχώρησαν μαζί της διαδοχικά σε συνουσία». Όταν η φοιτήτρια τους είπε ότι θα τους καταγγείλει, ήρθε η ανθρωποκτονία: «Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δύο προκειμένου να “σωπάσει” η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια», είπε η εισαγγελέας, η οποία τόνισε ότι το δικαστήριο δεν πρέπει να δεχθεί καμία συνθήκη περί ψυχολογικών προβλημάτων και άρσης καταλογισμού που επικαλείται ο Ροδίτης κατηγορούμενος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης