Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου στους ανοσοκατασταλμένους πολίτες, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η ενισχυτική δόση αφορά περίπου 285.000 άτομα που θα λάβουν τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου μήνυμα για να κλείσουν το ραντεβού τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε πως στόχος είναι να κάνουν την τρίτη δόση τα άτομα που δεν ανταποκρίθηκαν στον πρωτογενή εμβολιασμό και τα άτομα που χρειάζονται ανανέωση του επιπέδου των αντισωμάτων τους λόγω της χρονικής απόστασης από τον αρχικό εμβολιασμό.

Η Επιτροπή μελετά τα δεδομένα για τον καθορισμό των ομάδων του πληθυσμού που θα ακολουθήσουν τις ομάδες για τη χορήγηση τη τρίτης δόσης. Σύμφωνα με κα Θεοδωρίδου, πρόταση της Επιτροπής είναι να χορηγηθεί τρίτη δόση στα άτομα που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στους άνω των 60 ετών. «Θα ακολουθήσουν επαγγελματίες με αυξημένη έκθεση στον ιό και ασθενείς με άλλα χρόνια νοσήματα. Η επάρκεια των εμβολίων και η ετοιμότητα του συστήματος θα βοηθήσει το σχέδιο», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης