Σε αίθουσα του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης φιλοξενούνται 66 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και 24 παιδιά, που εντοπίστηκαν σήμερα από το Λιμενικό, μέσα σε ιστιοφόρο σκάφος ανοικτά της Γλύφας, στην Ηλεία.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ, «μόλις μας ειδοποίησε το Λιμενικό για την παρουσία των μεταναστών, κινητοποιηθήκαμε άμεσα, ώστε να τους παράσχουμε βοήθεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανοίξαμε», συνέχισε, «αίθουσα του Λιμενικού Ταμείου και με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού και τοπικών επιχειρηματιών, τους δώσαμε κουβέρτες, εμφιαλωμένο νερό και γάλα για τα παιδιά, ενώ κατόπιν επικοινωνίας με τους υπεύθυνους της 117 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Ανδραβίδα, εξασφαλίστηκε η σίτισή τους».

«Παράλληλα», πρόσθεσε ο δήμαρχος, «φροντίσαμε να παράσχουμε ιατρική βοήθεια σε όσους μετανάστες είχαν ανάγκη, όπως επίσης και σε μία έγκυο».

Εξάλλου, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι οι περισσότεροι από τους μετανάστες είναι Ιρακινοί, κουρδικής καταγωγής, ενώ οι υπόλοιποι είναι Αφγανοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, επισήμανε ότι όπως προέκυψε από τη διαδικασία της καταγραφής, οι περισσότεροι μετανάστες είχαν ήδη καταγραφεί σε άλλη περιοχή της χώρας και τώρα αναμένεται η απόφαση, για το τι πρόκειται να γίνει με αυτούς τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες είχαν αναχωρήσει από περιοχή της Αττικής και μεταφέρθηκαν με κλειστού τύπου όχημα στην περιοχή της Γλύφας. Εκεί, επιβιβάστηκαν σε ιστιοφόρο με προορισμό την Ιταλία, αλλά όπως προαναφέρθηκε, έγιναν αντιληπτοί.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στους μετανάστες υπήρχαν και τρεις υπήκοοι Ουκρανίας, οι οποίοι φέρονται ως διακινητές και πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Αμαλιάδας.

Στο μεταξύ, με αφορμή την απόπειρα διακίνησης μεταναστών προς την Ιταλία, μέσω της Ηλείας, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος δήλωσε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Μας απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα, διότι για πρώτη φορά καταγράφεται τέτοιο περιστατικό και ζητάμε από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής να ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην μετατραπεί η περιοχή μας σε σημείο διακίνησης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης