Στην είσοδο των γραφείων του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, και όχι στην Καλαμαριά, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, θα διενεργεί ο ΕΟΔΥ rapid tests αντιγόνου και μοριακού ελέγχου PCR του SARS-CοV-2 στους γιατρούς μέλη του Συλλόγου. 

Τα τεστ θα γίνονται από 12 ως 13 Νοεμβρίου και από 16 ως 17 Νοεμβρίου (από τις 9π.μ. ως τις 3μ.μ.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας επισημαίνει ότι ήδη έχουν καταγραφεί κρούσματα ανάμεσα στους γιατρούς, γεγονός που επιβαρύνει περαιτέρω την οριακή κατάσταση, τονίζοντας παράλληλα ότι «η πόλη και τα νοσοκομεία της χρειάζονται άμεσα δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ με ανάλογες προσλήψεις εξειδικευμένων γιατρών οι οποίες θα παραμείνουν παρακαταθήκη για το μέλλον» .

«Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ πρέπει να συνεχιστούν στοχευμένα σε χώρους συνεύρεσης εργαζομένων καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown, προκειμένου να συλλεχθούν στοιχεία της πανδημίας χρήσιμα για την αντιμετώπισή της» τονίζει η γενική γραμματέας του ΙΣΘ Μαρία Χατζηδημητρίου. 

Ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση στους πολίτες να συμβουλεύονται και να ενημερώνονται μόνο από τους ειδικούς και «να κλείνουν τα αυτιά» σε «πανεπιστήμονες» οι οποίοι τη μια μέρα εμφανίζονται ως «λοιμωξιολόγοι» και την άλλη ως «σεισμολόγοι».
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης