Στο μικροσκόπιο εισαγγελέα θα βρεθεί το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας με τον απαξιωτικό για τη Βουλή αλλά και τους βουλευτές τίτλο «Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους” “ΒΟΥΛΗ – ΤΡΑΒΕΣΤΙ» «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ» μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την αναγνώριση μεταβολής της ταυτότητας φύλου.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε ήδη παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέταση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν με το επίμαχο δημοσίευμα διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα του Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να πράξει τα δέοντα, με αναφορά μάλιστα στον αντιρατσιστικό νόμο.

Στο πλαίσιο της έρευνας εκτιμάται ότι θα εξεταστεί και η μήνυση κατά παντός υπευθύνου που έχει κατατεθεί από δικηγόρο προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης