Από το οδοντιατρείο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρέθηκε μία 14χρονη από την Κοζάνη, η οποία επέλεξε να επισκεφτεί γειτονική χώρα των Βαλκανίων, προκειμένου να υποβληθεί σε εξαγωγή νεογιλών δοντιών.

Η επίσκεψη είχε μη αναμενόμενα αποτελέσματα, μιας και μετά την οδοντιατρική επέμβαση η ανήλικη παρουσίασε ακατάσχετη αιμορραγία, με συνέπεια να κινδυνέψει η ζωή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα, μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας και εν συνεχεία διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γεώργιος Παπανικολάου, στο οποίο παρέμεινε μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία της.

Να σημειωθεί ότι η σοβαρότητα του περιστατικού ήταν υψίστης σημασίας και για το λόγο αυτό σε δηλώσεις προέβη ο Αντιπρόεδρος του οδοντιατρικού Συλλόγου, κ. Βασίλης Καραγιαννίδης.

Ο κ. Καραγιαννίδης αποκάλυψε πώς υπάρχει σωρεία περιστατικών και καταγγελιών ασθενών που επισκέφθηκαν γειτονικές χώρες, προκειμένου να αναζητήσουν φθηνότερες ιατρικές υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν αναφερθήκαμε στα περιστατικά για να μη θεωρηθεί ότι βγήκαμε στην αντεπίθεση  επειδή χάνουμε οικονομικά, ήρθε όμως η ώρα να μιλήσουμε με αφορμή το τελευταίο συμβάν της συντοπίτισσάς μας».

Παράλληλα ανέφερε περιστατικά, τα οποία καταγγέλλονται όχι μόνο στην περιοχή της Κοζάνης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

«Πρίν ενάμιση μήνα ο καθηγητής κ. Αντωνιάδης από το Γ. Παπανικολάου, μας πληροφόρησε για περιστατικό στο οποίο προκειμένου να γίνουν εξαγωγές γρήγορα-γρήγορα σε βόρεια χώρα στην οποία επέλεξε για τις ιατρικές του υπηρεσίας, ο ασθενής υπέστη κάταγμα στη γνάθο.

Δυστυχώς μετά από ενάμιση μήνα επιβεβαιωθήκαμε με τον χειρότερο τρόπο»

Ερωτηθείς για το αν στην περίπτωση της 14χρονης υφίσταται παθολογικό αίτιο, που προκάλεσε την ακατάσχετη αιμορραγία, ο κ. Καραγιαννίδης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει παθολογικός παράγοντας που δημιούργησε αυτή την ανεξέλεγκτη αιμορραγία και μάλιστα αυτό επιβεβαιώθηκε και από Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γεώργιος Παπανικολάου.

Με πληροφορίες από το kozanilife.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης