Εκτενή κατάλογο με ρωσικά κρατικά αρχεία που αφορούν την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, απέστειλε η ρωσική κυβέρνηση μετά από αίτημα του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχου.

Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα έστειλε εκτενή κατάλογο με τους τίτλους των αρχείων, εγγράφων, φωτογραφιών και ντοκιμαντέρ, που αναφέρονται στην ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα και την αντίσταση του ελληνικού λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιεχόμενο του καταλόγου θα μεταφραστεί και ακολούθως θα μελετηθεί και θα αξιολογηθεί από τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, ώστε να επιλεγούν τα συγκεκριμένα αρχεία που θα ζητηθούν από τις ρωσικές αρχές.

Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς θα δοθεί και στην Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, πρόεδρος της οποίας είναι η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου, ώστε να αξιοποιηθεί για τη στήριξη του ελληνικού αιτήματος προς τις γερμανικές αρχές, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Παραλαμβάνοντας το σχετικό κατάλογο των αρχείων και τη συνοδευτική επιστολή, ο κ. Ήσυχος ευχαρίστησε τη ρωσική κυβέρνηση για την άμεση ανταπόκρισή της στο ελληνικό αίτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης