Δύο πραγματογνώμονες, που ορίστηκαν από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου, ειδικότητας Ναυπηγού και Πλοιάρχου, πρόκειται να αποφανθούν για τα ακριβή αίτια θανάτου του 10χρονου, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια θαλάσσιου φουσκωτού παιχνιδιού στην περιοχή Καλό Λιβάδι Μυκόνου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ο 10χρονος, που επέβαινε σε φουσκωτό παιχνίδι σε σχήμα καναπέ το οποίο έσερνε ταχύπλοο σκάφος, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο νερό. Στην προσπάθεια του ο χειριστής του σκάφους να τον εντοπίσει, τον χτύπησε με την προπέλα και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Η σορός του άτυχου παιδιού μεταφέρθηκε στη Σύρο για νεκροψία-νεκροτομή και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα της. Επίσης, το σκάφος με στοιχεία «ΤΟΥΙΤΙ» Τ.Μ. 338, που ενεπλάκη στο θανατηφόρο συμβάν, κατασχέθηκε και φυλάσσεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τρίτη, με προφορική εντολή του εισαγγελέα Σύρου, αφέθηκαν ελεύθερα τα δύο άτομα της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών, ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής του ταχύπλοου. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι οι δύο συλληφθέντες δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στη Σύρο και ζήτησε από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου να συνεχιστεί η προανάκριση για την υπόθεση και μόλις ολοκληρωθεί θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:
Μύκονος: Ελεύθερος ο οδηγός του ταχυπλόου που σκότωσε τον δεκάχρονο, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014, 09:25

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης