Ρεπορτάζ: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης, Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Η Φτελιά και ακόμη δύο ή τρεις παραλίες της Μυκόνου δεν έχουν μπει στον… πόλεμο της ξαπλώστρας. Η αποχή τους όμως από το… απόλυτο επιχειρηματικό σπορ του καλοκαιριού δεν συγχωρείται από κάποιους.

Υιοθετώντας ένα πιο μποέμ και χαλαρό στιλ οι επιχειρηματίες στη Φτελιά, που αποτελεί αγαπημένο προορισμό των σέρφερ, δεν είχαν ποτέ ξαπλώστρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντί αυτών είχαν και έχουν μαξιλάρες (τα λεγόμενα πουφ) τις οποίες δεν χρεώνουν, γεγονός που ωστόσο στο «νησί των ανέμων» αυτό ουσιαστικά θεωρήθηκε παρανομία.

Ναι καλά διαβάσατε. Πως αλλιώς να εξηγηθούν τα μπλεξίματα με τον νόμο που προέκυψαν για τον Νεκτάριο Νικολόπουλο, σύζυγο της παρουσιάστριας, Κατερίνας Λάσπα για το γεγονός ότι αυτός και ο Παύλος Γιαβής, που διαχειρίζονται τη συγκεκριμένη παραλία (έχουν το εστιατόριο στη συγκεκριμένη παραλία και διαχειρίζονται και την πλαζ), άφηναν τους λουόμενους να κάθονται, χωρίς να πληρώνουν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν δύο ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί επενέβησαν μετά από ανώνυμη καταγγελία για την επιχείρηση στην Φτελιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την καταγγελία οι δύο επιχειρηματίες παρανόμησαν αφού όπως έγινε γνωστό οι αστυνομικοί που πήγαν «βάφτισαν» πέργκολες μερικά ξύλα.

Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι τα ξύλα αυτά χρησιμοποιούνται την ημέρα για να τοποθετούνται κάποια πανιά και το βράδυ αφαιρούνται για να μην αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της πλαζ, αλλά και για το γεγονός ότι επιθυμούν να διατηρήσουν μια πιο χαμηλή ατμόσφαιρα στην παραλία.

Πάντως, όσο και αν προσπάθησαν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης να εξηγήσουν στα όργανα της τάξης ότι τα ξύλα που είχαν τοποθετηθεί δεν είναι πέργκολες, δεν τα κατάφεραν.

Αντιθέτως οι αστυνομικοί συνέχισαν να κάνουν τη δουλειά τους και οδήγησαν τον υπάλληλο στην Εισαγγελέα Σύρου με τη διαδικασία του Αυτοφώρου.

Σε επικοινωνία που είχε το zougla.gr με κατοίκους του νησιού που λατρεύουν και επισκέπτονται καθημερινά τη Φτελιά η καταγγελία οφείλεται ουσιαστικά για το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες αρνούνται να βάλουν στην πλαζ στοιχισμένες εντυπωσιακές ξαπλώστρες, όπως στις περισσότερες κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού των ανέμων.

Ουσιαστικά, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι «χαλούν την πιάτσα» και δεν εναρμονίζονται στους «επιχειρηματικούς κανόνες που υπάρχουν στη Μύκονο», όπως χαρακτηριστικά είπαν.

Ο Νεκτάριος Νικολόπουλος ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών του εστιατορίου ο οποίος μίλησε στο zougla.gr επιβεβαίωσε πως το συμβάν έγινε την Τετάρτη.

Σημείωσε πως η αστυνομία εντόπισε μια «αστοχία» γράφοντας στο χαρτί της πως υπάρχουν πέργκολες χωρίς να υπάρχουν. 

«Στην Μύκονο κατεβήκαμε πριν από 10 χρόνια που ήταν ένα τίποτα. Στόχος μας είναι να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας χωρίς να τους παίρνουμε λεφτά. Δεν έχουμε βάλει ξαπλώστρες γιατί θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Αυτό κάποιους ανθρώπους τους χαλάει και τους ενοχλεί. Ο κόσμος λόγω της κρίσης έρχεται σε εμάς και δεν αυτό δεν τους αρέσει» τόνισε ο επιχειρηματίας.

Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος δεν έχει θέματα με κανέναν ενώ υπογράμμισε πως το εστιατόριο του είναι το πιο νόμιμο στην περιοχή.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Νεκτάριος Νικολόπουλος στο zougla.gr
:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης