Στη Μύκονο θα γίνει την Τρίτη (18/1) η κηδεία του Τζώρτζη Μονογυιού, που βρήκε φρικτό θάνατο σε τροχαίο στη Βούλα.

Η οικογένεια του 45χρονου επιχειρηματία επέλεξε να γίνει η ταφή του στη γενέτειρά του, το νησί της Μυκόνου, εκεί όπου μεγάλωσε, έζησε τα παιδικά του χρόνια και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς έγινε το μοιραίο τροχαίο

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο Τζώρτζης Μονογυιός είχε μόλις αγοράσει την πολυτελή Ferrari και κινούνταν στην Κωνσταντίνου Καραμαλή από Γλυφάδα προς Βάρη, λίγο μετά τις 20:20.

Στην περιοχή Πηγαδάκια, το super car που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του, χτύπησε αρχικά σε κράσπεδο, μετά σε πινακίδα και στη συνέχεια καρφώθηκε σε δέντρο, όπου και μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών και τυλίχθηκε στις φλόγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζονται οι έρευνες για το τροχαίο

Οι έρευνες του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή στον Τζώρτζη Μονογυιό βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις Αρχές να επικεντρώνονται στα όσα έχουν καταγραφεί από τις κάμερες σε κτήριο της οδού Κ. Καραμανλή.

Μάλιστα, βάσει των ως τώρα στοιχείων, ο Τζώρτζης Μονογυιός, τη στιγμή της στροφής έξω από το βενζινάδικο, είχε αναπτύξει ταχύτητα περίπου 90 χιλιομέτρων, με την ταχύτητα να αυξάνεται λίγα μέτρα αργότερα στα 130 χιλιόμετρα. 

Το τιμόνι είναι το «κλειδί» στα ερωτήματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον πραγματογνώμονα, προκύπτει πως ο Τζώρτζης Μονογυιός είχε απενεργοποιήσει το σύστημα ευστάθειας, με αποτέλεσμα η Ferrari να υπερστρέψει σε ένα απότομο πάτημα του γκαζιού. «Το εν λόγω τιμόνι έχει πέντε ηλεκτρονικά συστήματα. Ανάμεσά τους είναι το Traction Control System, το σύστημα δηλαδή που ελέγχει την πρόσφυση και το ESP, το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας. Αυτό που εξετάζεται είναι αν αυτά τα συστήματα ήταν απενεργοποιημένα».

Στο σημείο του δυστυχήματος δεν έχουν βρεθεί ίχνη φρεναρίσματος, αλλά έχουν εντοπιστεί ίχνη πλαγιολίσθησης. Πάντως, γίνεται ενδελεχής έρευνα στα λάστιχα της Ferrari, που όμως έχουν καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό.

Εφόσον ήταν απενεργοποιημένη η λειτουργία, πρόκειται να εξεταστεί αν το είχε κάνει ο 45χρονος επιχειρηματίας ή ήταν έτσι το όχημα όταν το παρέλαβε. Όσον αφορά στη φωτιά, φαίνεται ότι ξέσπασε από διαρροή καυσίμων κάτω από το κάθισμα του οδηγού.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης