Στη ΓΑΔΑ σήμερα η Κουτσελίνη - Καταθέτει για την υπόθεση Καραϊβάζ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 08:07
Στη ΓΑΔΑ σήμερα η Κουτσελίνη - Καταθέτει για την υπόθεση Καραϊβάζ

Στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής αναμένεται να βρεθεί το μεσημέρι η γνωστή παρουσιάστρια και στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Καραϊβάζ, Ζήνα Κουτσελίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα. Κουτσελίνη είναι από την πρώτη στιγμή σε επαφή με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και έχει δηλώσει, και μέσω της εκπομπής της, ότι θα βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί στις έρευνες των Αρχών. Για τους αστυνομικούς έχει ενδιαφέρον τι θα πει η παρουσιάστρια, καθώς εδώ και σχεδόν τρία χρόνια ο Γιώργος Καραϊβάζ καθόταν στον απέναντι καναπέ ως βασικός συνεργάτης της εκπομπής της. Θα είναι μια ακόμα κατάθεση στον φάκελο της υπόθεσης, με τις πληροφορίες να λένε ότι μέχρι χθες είχαν ληφθεί 17 καταθέσεις ατόμων.  

Την ίδια ώρα, μετά το νέο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, οι αστυνομικοί φαίνεται να έχουν καταλήξει ότι οι εκτελεστές ήταν έτοιμοι για όλα. Όχι μόνο για να σκοτώσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ, αλλά και για να διαφύγουν πάση θυσία σε περίπτωση που εντοπιστούν από αστυνομικούς. Γι' αυτόν τον λόγο στο βίντεο, ο εκτελεστής και συνεπιβάτης θεωρούν ότι κρατά ανάμεσα στα πόδια του το όπλο με το οποίο σκότωσε τον Γιώργο Καραϊβάζ και σίγουρα θα το χρησιμοποιούσε αν ερχόταν τετ α τετ με κάποια περιπολία αστυνομικών.

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι ένα από τα περίπου εκατό που εξετάζονται από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, το οποίο προσπαθεί να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία είτε για το μηχανάκι είτε για τους δράστες. «Είναι περίπου 1,70 με 1,80 τα δύο άτομα, με κανονική σωματοδομή και είναι πολύ πιθανό να φορούν και οι δυο αλεξίσφαιρο γιλέκο. Δεν θα μας έκανε έκπληξη μέσα στο μπουφάν να υπήρχαν εφεδρικοί γεμιστήρες, ένα δεύτερο όπλο σε περίπτωση εμπλοκής του πρώτου, ακόμα και χειροβομβίδα» λέει ένας από τους αστυνομικούς που συμμετέχουν στις έρευνες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, βούληση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να δοθεί κάθε είδους βοήθεια -είτε υλικοτεχνική είτε σε ανθρώπινο δυναμικό- στις υπηρεσίες που ασχολούνται με την υπόθεση. Γι΄ αυτόν τον λόγο, θα χρησιμοποιηθεί και το περίφημο σύστημα I2 το οποίο έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται μεγάλο όγκο πληροφοριών, τηλέφωνα, πινακίδες κυκλοφορίας, διευθύνσεις, και να αναδεικνύει κοινά στοιχεία διευκολύνοντας την έρευνα των Αρχών. 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 08:26