Στη φυλακή το μοντέλο και ο σύντροφός της για τα 8 κιλά κοκαΐνης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021, 17:26
Στη φυλακή το μοντέλο και ο σύντροφός της για τα 8 κιλά κοκαΐνης

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνουν  ο 32χρονος πρώην ποδοσφαιριστής Δημήτρης Ρεγγινίδης, και η 29χρονη σύντροφός του και πρώην παίκτρια ριάλιτι, Ελένη Πολυχρονοπούλου που κατηγορούνται για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών περίπου 8 κιλών. Και οι δύο μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια κρίθηκαν προφυλακιστέοι. 

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας. Τα 7,8 κιλά κοκαΐνης που βρήκαν μέσα στη βαλίτσα που μετέφερε ο 32χρονος οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κοστολογούνται περίπου σε 800.000 ευρώ. Επίσης, η ζυγαριά ακριβείας, η μικροποσότητα κόκας και τα τρία κινητά τηλέφωνα που εντοπίστηκαν αργότερα στο σπίτι του ζεύγους, δεν άφησαν και πολλά περιθώρια στο ζευγάρι που επιθυμούσε να πέσει στα μαλακά από τις δικαστικές αρχές.

«Αντί να ντυθεί νύφη, οδηγείται στη φυλακή η 29χρονη πρώην παίκτρια ριάλιτι», σύμφωνα με το συνήγορό της,  Παντελή Κοκοτό ο οποίος δήλωσε ότι το ζευγάρι  θα παντρευόταν στις 15 Οκτωβρίου. 

«Η εντολέας μου ισχυρίστηκε το έλλειμμα οποιαδήποτε γνώσης για τα ναρκωτικά. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Είμαστε στην αρχή μιας ποινικής διαδικασίας. Λειτουργούν οι ενδείξεις. Σεβόμαστε την απόφαση, αλλά υπάρχει πλειάδα στοιχείων που στην παρούσα φάση δεν μπορούν να ανατρέψουν την απόφαση. Θα αιτηθεί την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης. Είναι παράπλευρη απώλεια ενός ανθρώπου που αντί να ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί της στις 15 Οκτωβρίου, βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση» ανέφερε ο  Παντελής Κοκοτός.

Ο συνήγορος της 29χρονης πρόσθεσε πως «η πρώην παίκτρια  ουδέποτε έχει καπνίσει, ουδέποτε έχει πιει, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές και δεν  ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο ισχυρισμός ότι πέταξε τα ναρκωτικά  στη λεκάνη της τουαλέτας»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 32χρονου, Σταύρος Γεωργόπουλος, δήλωσε πως ο κατηγορούμενος «εγκλωβίστηκε» στην υπόθεση, τονίζοντας«Όποιος κάνει χρήση ναρκωτικών καταστρέφει τον οργανισμό του, χάνει την αυτοκυριαρχία του και αν φτάσει στο σημείο να χρωστάει στα κυκλώματα που τον προμηθεύουν κινδυνεύει να γίνει υποχείριο τους και να εγκλωβιστεί ως αναλώσιμος αχυράνθρωπος σε καταστάσεις οι οποίες τον οδηγούν στη φυλακή. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί σήμερα με τον εντολέα μου, ο  οποίος δεν είναι κανένας μεγαλέμπορος ναρκωτικών, κατοικεί σε ένα διαμέρισμα ταπεινό και φτωχικό 50 τετραγωνικών, εργαζόταν από τα 13 του έτη και δυστυχώς εγκλωβίστηκε σε αυτή την υπόθεση».

«Ήταν λάθος μου… Η Ελένη δεν φταίει....Δεν είμαι έμπορος ναρκωτικών, δηλώνει ο 32χρονος σύντροφος της πρώην παίκτριας ριάλιτι

 Καλύπτοντας πλήρως την πρώην παίκτρια ριάλιτι η οποία προσπαθούσε τα τέσσερα χρόνια της σχέσης τους, όπως υποστήριξε, να τον σταματήσει από  τα ναρκωτικά, ο  32χρονος σύντροφός της,  ανέλαβε το «λάθος» του, δηλώνοντας στην ανακρίτρια,  «τοξικοεξαρτημένος» αλλά  όχι έμπορος κοκαϊνης. «Αν η Ελένη δεν βρισκόταν στο μικρό σπίτι μου, δεν θα ήταν κατηγορούμενη», είπε χαρακτηριστικά  ο 32χρνος  σύντροφος της πρώην παίκτριας, επιμένοντας για τη δική της αθωότητα, χωρίς ωστόσο να πείσει την ανακρίτρια.

Ο 32χρονος πρώην ποδοσφαιριστής,  κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια,  ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να μεταφέρει την ποσότητα της κοκαίνης  αφού τον εκβίαζε ο προμηθευτής του,   επειδή δεν μπορούσε να του επιστρέψει γύρω στα 6.500 ευρώ που του χρωστούσε. Παρά την προσπάθεια που έκανε η σύντροφός του,  όλα αυτά τα χρόνια,  όπως είπε, να τον ξεκόψει από τα ναρκωτικά, εκείνος   δεν τα κατάφερε, ιδιαίτερα μετά την καραντίνα λόγω του κορωνοϊού.

Οι καυγάδες λόγω των ναρκωτικών

 «Δεν είμαι έμπορος ναρκωτικών, έκανα λάθος, το μετανιώνω ειλικρινά και γνωρίζω ότι θα υποστώ τις συνέπειες του νόμου…Η σύντροφος μου δεν έχει απολύτως καμία σχέση και φταίω αποκλειστικά εγώ για την εμπλοκή της» , είπε ο 32χρνος στην απολογία του, ζητώντας  μάλιστα να εξεταστεί από πραγματογνώμονα  ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός εξάρτησης του από τα ναρκωτικά.  «Για κάποια διαστήματα κατάφερα να διακόψω τη χρήση αλλά δυστυχώς μετά υποτροπίαζα. Με την  Ελένη. τσακωνόμουν λόγω της χρήσης . Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν συγκατοικούσαμε σταθερά, αλλά εκείνη έμενε με τους γονείς της και απλώς ερχόταν κάποια βράδια σπίτι μου. Είχα υποσχεθεί στην Ελένη  ότι θα παρακολουθήσω πρόγραμμα απεξάρτησης και θεωρούσαμε ότι αν κάνουμε οικογένεια ο οργανισμός μου θα απορροφηθεί ψυχικά και πνευματικά και θα ξεφύγω οριστικά.».

 Τα χρέη και οι εκβιασμοί

 Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, η συνάντησή του, τις ημέρες της καραντίνας, το 2020,  με το άτομο που του προμήθευε στο παρελθόν τα ναρκωτικά, ήταν η αφορμή να υποτροπιάσει και να βρεθεί μπλεγμένος. .

«Κατέληξα μέσα και στην ψυχολογική απόγνωση της καραντίνας να υποτροπιάσω και να κάνω χρήση. Συνέχισα να προμηθεύομαι από αυτόν και έφτασα στο σημείο να του χρωστάω 6.500 ευρώ. Του είχα υποσχεθεί ότι θα τον αποπληρώσω στο τέλος του φετινού καλοκαιριού.» είπε στην απολογία του σημειώνοντας ότι επιστρέφοντας δεν είχε τα χρήματα .

«Τότε ξεκίνησε να με απειλεί λέγοντας μου «ξέρω που μένεις, θα έχεις πρόβλημα και εσύ και η φίλη σου». Τον ρώτησα : «που την είδες τη φίλη μου;» Μου είπε ότι είχε δει την Έ. επειδή και αυτή έβγαζε βόλτα το σκύλο μου στην ίδια πλατεία.»

 Μάλιστα , ο 32χρονος πρώην ποδοσφαιριστής  περιγράφει το άτομο αυτό λέγοντας :

«Το άτομο αυτό το ξέρω ως Βασίλη και είναι 40 ετών και πιο ψηλός από εμένα. Στις 7.9.21 ο Βασίλης ήρθε έξω από το σπίτι μου και με περίμενε με δύο άτομα ακόμη που ήταν πάνω στη μηχανή με κράνη.»

 Ο 32χρονος αναφέρθηκε με  λεπτομέρειες στις οδηγίες που είχε για να μεταφέρει τα ναρκωτικά αλλά και όσα έγιναν.

 «Μου είπε ότι επειδή του χρωστούσα θα έπρεπε να κάνω κάτι για αυτόν για να μην με πειράξει. Μου είπε ότι θα με στείλει να παραλάβω από κάπου μια τσάντα και να την παραδώσω κάπου αλλού. Δεν μου είχε πει τι θα περιείχε. Κατάλαβα ότι επρόκειτο για ναρκωτικά αλλά δεν ήξερα το είδος και την ποσότητα. Μου είπε ότι θα έρθει να με βρει πάλι την Πέμπτη το μεσημέρι στην οδό Δικαιάρχου στο ύψος ενός καταστήματος με ψιλικά. Πράγματι ήρθε την Πέμπτη και μου είπε να πάω στη Νέα Σμύρνη στη γωνία Εφέσου και Πολυκάρπου και ότι θα έρθει στις 3:30 ένα ταξί STATION WAGON . Στον οδηγό θα έλεγα ότι «έρχομαι από το Βασίλη» και αυτός θα μου αφήσει μια τσάντα που εγώ θα πρέπει να την πάω πεζός στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής, στη γωνία με το παντοπωλείο (200 μέτρα από εκεί) όπου θα έρθει να την παραλάβει ένα θαλασσί TOYOTA. 

Πράγματι στις 3:30 πήγα πεζός στη διασταύρωση Εφέσου και Πολυκάρπου, (αφού είχα παρκάρει λίγο πιο κάτω) και μετά από λίγο εμφανίστηκε το STATION WAGON ταξί το οποίο στάθμευσε στην απέναντι γωνία της διασταύρωσης. Μετά από 3 δευτερόλεπτα, από την ίδια φορά του δρόμου από την οποία είχε έρθει το ταξί, πέρασαν μπροστά μου δύο μηχανές τις οποίες πρόσεξα επίμονα καθώς περίμενα να προχωρήσουν προκειμένου να περάσω απέναντι με ασφάλεια . Στη μία επέβαιναν 2 άτομα και στην άλλη 1 άτομο. Είδα ότι είχαν και οι 3 επιβαίνοντες κράνη και στη μηχανή με τα 2 άτομα είδα να κρέμεται και καλώδιο ακουστικού. Περνάω το δρόμο απέναντι, πηγαίνω στον οδηγό του ταξί και του λέω : «έρχομαι από το Βασίλη» και εκείνη τη στιγμή εξέρχεται από το ταξί ένα άγνωστο άτομο και βγάζει ένα ταξιδιωτικό σάκο από το χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου και τον αφήνει στο πεζοδρόμιο. Την ίδια στιγμή εγώ ανήσυχος του είπα «είδες τις μηχανές που πέρασαν;» και αυτός μου  απάντησε «ναι τις είδα και πιο πριν, παρ' τα και φύγε!» και μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε βιαστικά.». 

 Η σύλληψη

 Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος αν και υποστήριξε πως υποψιάστηκε ότι τον παρακολουθούσαν είπε πως φοβήθηκε μην χαθεί η τσάντα και βρει τον μπελά του .

 «Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα ακουμπήσει την τσάντα. Σκέφτηκα τις μηχανές που πέρασαν με το ακουστικό μπορεί να ήταν αστυνομικοί και δίστασα να πάρω την τσάντα αλλά ο οδηγός του ταξί την άφησε και έφυγε και φοβήθηκα να την αφήσω μη χαθεί και βρω τον μπελά μου από το Βασίλη και με κατηγορεί ότι την έκλεψα. Ενώ λοιπόν στεκόμουν δίπλα στο σάκο φρεναρίσματα, κοιτάω πίσω μου και βλέπω τις μηχανές να έχουν έρθει ανάποδα στο δρόμο προς τη μεριά μου. Ήταν αστυνομικοί με έριξαν κάτω και με χτύπησαν. Δεν αντιστάθηκα καθόλου και τους φώναξα «είμαι κάτω ότι πείτε». Μου πέρασαν χειροπέδες και με ρωτούσαν «ποιος σε έστειλε; που θα τα πήγαινες αυτά; (Δεν με ρώτησαν ποιος μου έδωσε το σάκο, Γιατί πιθανόν γνώριζαν). Αφού μου αφαιρέσουν τα προσωπικά μου αντικείμενα και μου φορέσουν χειροπέδες τους είπα ότι επιθυμώ να συνεργαστώ και να τους πω ότι γνωρίζω. Τους αποκάλυψα το σημείο που θα παρέδιδα το σάκο και μου ζήτησαν να πάμε μαζί. Πήγαμε στην Αγία Φωτεινή αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς γιατί προφανώς αντιλήφθηκαν ότι υπήρχαν κι άλλα άτομα και ότι δεν έφτασα εκεί πεζός.»

 Ο 32χρονος  υποστήριξε πως δούλευε από παιδί με τιμιότητα , επιχειρώντας να πείσει πως τα σχεδόν 8 κιλά κοκαίνης δεν ήταν δικά του.  « Αποδέχομαι ότι αποπειράθηκα να μεταφέρω την κατασχεθείσα ποσότητα από το σημείο που θα την παραλαμβάνει στο σημείο που μου είχε υποδειχθεί. Όμως με κάθε ειλικρίνεια δηλώνω ότι η κατασχεθείσα ποσότητα δεν ήταν δική μου, δεν μου ανήκει ακόμα δεν είχα εξουσία διαθέσεως της ούτε αποφάσιζα για την τύχη της. Δεν πρόλαβα να αποκτήσω κατοχή της βαλίτσας. Προτού την ακουμπήσω με συνέλαβαν οι αστυνομικοί.»

 «Με κατέστρεψε»

 «Δεν έχω καμία απολύτως σχέση. Δεν γνώριζα τι έκανε ο σύντροφος μου» φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας η 29χρονη πρώην παίκτρια ριάλιτι , που στο άκουσμα της απόφασης προσωρινής της κράτησης, άρχισε να ουρλιάζει: «Με κατέστρεψε!».

 Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία της υποστήριξε ότι πολύ συχνά είχε καυγάδες με τον 32χρονο προτρέποντάς τον να σταματήσει την χρήση ναρκωτικών ουσιών. Μάλιστα, παρά τους συχνούς διαξιφισμούς το ζευγάρι φέρεται να είχε προγραμματίσει να παντρευτεί στις 15 Οκτωβρίου 2021. 

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021, 19:34