Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, για αποπλάνηση ανηλίκου ηλικίας 11 χρόνων επέβαλε χθες το απόγευμα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, σε 78χρονο, από χωριό της Μαγνησίας.

Το δικαστήριο δέχτηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και όρισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Το συμβάν έγινε τον Ιούνιο του 2011, όταν ο τότε 74χρονος εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη του 11χρονου κοριτσιού, που τον αποκαλούσε μάλιστα «παππού» και το οδήγησε σε εγκαταλειμμένο σπίτι του χωριού. Το παιδί έπαιζε με φίλες και ο δράστης την τράβηξε από το χέρι και στο σπίτι άρχισε να τη θω- πεύει και να τη φιλάει. Παράλληλα της πρόσφερε 20 ευρώ, για να μη μιλήσει… Το παιδί αντέδρασε, τον κλώτσησε και διέφυγε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μίλησε με τη μητέρας της και την επομένη έγινε καταγγελία στην αστυνομία, με τελικό αποτέλεσμα την απαγγελία κατηγορίας κατά του ηλικιωμένου. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι είναι «κατασκευασμένη» από την οικογένεια του παιδιού. Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του, σύμφωνα με την κατηγορία, τονίζοντας ότι είναι ένοχος ασελγών πράξεων και όχι ασελγών χειρονομιών και ότι προσέβαλε την αθωότητα του παιδιού.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Ελευθερία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης