Oμόφωνα ένοχο για τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της αποπλάνησης κατ’ εξακολούθηση έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, τον 60χρονο άνδρα που κατηγορείτο ότι κακοποιούσε σεξουαλικά – και υπό καθεστώς απειλών και βίας – το 10χρονο εγγόνι της αδερφής του.

Στον 60χρονο, κατά τη διάρκεια της δίκης που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, επιβλήθηκε κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών με εκτιτέα τα 15 έτη, ενώ η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος επέμεινε ότι δεν προχώρησε στις πράξεις που του αποδίδονται ενώ είχε την πλήρη στήριξη, μελών της οικογένειας του που αντέδρασαν στο άκουσμα της απόφασης.

Tο μαθητικό τετράδιο «έδειξε» τη φρίκη

Πρόκειται για μία από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις καταγγελλόμενης παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης με θύμα ένα 10χρονο αγόρι και φερόμενο ως θύτη έναν 60χρονο Ηρακλειώτη με παιδιά και εγγόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την καταγγελία στις Αρχές έκαναν η γιαγιά και ο πατέρας του ανήλικου αγοριού. Σε μία τυχαία συζήτηση και με αφορμή τα αυξημένα περιστατικά παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης η γιαγιά φέρεται να συνέστησε την προσοχή του παιδιού, συμβουλεύοντάς το ότι πρέπει να προσέχει και ιδιαίτερα τους ξένους μην του κάνουν κακό.

Η απάντηση του παιδιού «κεραυνοβόλησε» τη γιαγιά. Με μια λέξη… πεζοδρομίου ήταν σαν να της έλεγε ότι «το κακό έχει γίνει».

Το παιδί άρχισε να περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες καταστάσεις που είχε ζήσει με τον θείο του, τον παππού όπως τον αποκαλούσε.

Η οικογένεια του ανήλικου παρέδωσε στις Αρχές και ένα μαθητικό τετράδιο, στο οποίο το παιδί κατέγραφε όσα είχαν συμβεί με τον θείο και στις τέσσερις σελίδες του, φέρεται να αποτυπώνει καταστάσεις φρίκης που σφίγγουν το στομάχι.

Όπως έχει γράψει η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, το κείμενο αυτό  τιτλοφορείται «ο Βιασμός μου 2017- 2018» και  παραπέμπει περισσότερο σε μία… έκθεση  παρά σε σημειώσεις ημερολογίου.

Περιγράφονται βλέμματα, υπονοούμενα, λέξεις, πειράγματα, χυδαίες εκφράσεις και πράξεις      σε διάφορους χώρους, από το  υπνοδωμάτιο μέχρι το κοτέτσι.

Να σημειωθεί ακόμα  ότι μία φράση που φέρεται να είπε ο 60χρονος στο αγοράκι, όπως καταγράφεται στο τετράδιο της φρίκης, έδωσε το έναυσμα διεύρυνσης της δικαστικής έρευνας με εισαγγελική παραγγελία.

Πηγή: cretapost

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης